Annons
Vidare till bandypuls.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Edsbyn i tidigt underläge – vände och vann första kvartsfinalen mot Broberg

Edsbyn valde Broberg som kvartsfinalmotståndare.
Än så länge har det valet fallit ut som laget ville, efter att man tog hem det första mötet mellan lagen med 6–3 – trots tidig ledning för Broberg.

Bortalaget Broberg fick en riktig drömöppning på den första kvartsfinalen mot Edsbyn när Stefan Larsson höll sig framme och inledde målskyttet redan i den sjunde minuten.

Laget höll också undan inledningsvis, men sen kom maskinen Edsbyn igång.

Och när snöbollen väl hade börjat rulla, då gick den inte att stoppa.

Toumas Määtta och Mattias Hammarström såg till att hemmalaget hade ledningen in i halvtid. Broberg stod upp så gått man kunde. Kvitterade både en och två gånger i den andra halvleken. Men det var Edsbyn som drog det längsta strået.

Med knappa kvarten kvar att spela gjorde Oscar Wikblad det matchavgörande målet när han fick in bollen i nätmaskorna. I slutminuterna klev sedan Edsbyns lagkapten Jonas Edling fram och punkterade matchen när han gjorde både 5–3 och 6–3 – varav det sista på tilläggstid.

Broberg försökte in i det sista, tog time out och samlade trupperna. Men slaget var förlorat. Edsbyn tog hem den första kvartsfinalen. Retur spelas på söndag, då med Broberg som hemmalag.

MATCHFAKTA

Edsbyn–Broberg 6–3 (2–1)

Målen: 0–1 (7) Stefan Larsson, 1–1 (25) Tuomas Määttä, 2–1 (31) Mattias Hammarström, 2–2 (54) Magnus Fryklund, 3–2 (71) Hans Andersson, 3–3 (73) Stefan Larsson, 4–3 (79) Oscar Wikblad, 5–3 (85) Jonas Edling, 6–3 (91) Jonas Edling.

Publik: 1 857.