Annons
Vidare till bandypuls.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Edsbyn körde över VSK – efter vild jakt på gruppsegern: "Sade att vi skulle gå för det"

VSK är klart för slutspel i Svenska cupen.
Edsbyn är "klart".
Bara ett mirakel i Villa–Hammarby kan peta ner svenska mästaren under strecket.
– Jag tror att vi kan lita på att vi spelar semifinal, säger Hans Andersson efter 6–1-segern mot VSK.

TV: Se höjdpunkterna från Edsbyn–VSK

LÄS ÄVEN: Edsbyn vände och vann mot Villa – men Liw kräver mer av spelet: "Just nu hackar det"

Edsbyn och VSK är klart för slutspel i Svenska cupen – i alla fall i praktiken. I teorin kan Hammarby fortfarande peta ner Edsbyn till en tredjeplats, men då måste "Bajen" slå Villa med minst elva mål i den avslutande gruppspelsmatchen.

När Edsbyn och VSK möttes på lördagseftermiddagen vann svenska mästaren med hela 6–1 – men laget ville ännu mer. I slutminuterna tog tränaren Thomas Liw timeout med ett tydligt direktiv.

– När det står 5–0 tror jag att det är någon på bänken som säger att om vi gör ett mål till så leder vi gruppen. Sedan blev det 5–1 och sedan i timeouten sade tränarna till hela gruppen att det är ett mål kvar, så nu går vi för det, säger målskytten Hans Andersson i Bandyplays tv-sändning.

TV: Wikblads superträff väckte Edsbyn som vände mot Villa – se höjdpunkterna här

Edsbyn nådde aldrig ett sjunde mål, men stod för en övertygande insats mot det VSK som tidigare i turneringen hade kört över Villa och Hammarby med 6–0 i båda matcherna.

Mest nöjd är Hans Andersson med Edsbyns genomförande.

– Känslan i vårt spel sätter sig mer och mer. Vi började trevande i turneringen, men nu kommer det mer och mer, säger han till Bandyplay.

TV: Dramatiska slutminuter när Hammarby slog Edsbyn – se höjdpunkterna här

Han vågar också säga att avancemanget till semifinal är klart, trots att Hammarby i teorin kan slå Villa med elva mål i sista gruppspelsmatchen.

– Jag tror att vi kan åka och vila lite, och lita på att vi spelar semifinal.

I semifinal väntar segraren i grupp A, det vill säga Broberg eller SAIK.

VSK ställs mot grupptvåan.

MATCHFAKTA – SVENSKA CUPEN

Målen: 1–0 (17) Oscar Wikblad, 2–0 (19) Joel Wilhelmsson, 3–0 (35, hörna) Hans Andersson, 4–0 (42) Mattias Hammarström, 4–1 (45) Mikael Olsson, 5–1 (52, hörna) Mattias Hammarström, 6–1 (53) Tuomas Määttä.

Hörnor: 7–5.

Utvisningar: Edsbyn 1x6, VSK –.

Domare: Niclas Skog.

Publik: 133.