Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Edsbyn på väg ut ur World Cup – tränaren efter andra förlusten: "Hade sett mer framför oss än så här"

Edsbyn hade en tung fredag med derbyförlust mot Broberg. På lördagen hade man chansen att revanschera sig mot VSK, men en dålig första halvlek kostade dem chansen att på egen hand säkra avancemang från gruppen.
– Vi hade sett mer framför oss än så här, säger Edsbyns tränare Thomas Liw.

Annons

Efter förlusten mot Broberg på fredagen var Edsbyn tvuget att slå Västerås SK för att ha avgörandet i gruppspelet i egna händer.

Då gjorde Edsbyn en rktigt dålig första halvlek, och efter fem minuter tog VSK ledningen.

Efter att Edsbyn såg ut att ha tagit sig in i matchen slog dock VSK till igen och efter 18 minuter tog Thomas Liw time out med 0–3 på resultattavlan.

– Vi tänkte ta den ännu tidigare, det kanske vi skulle ha gjort. Men vi hade ändå haft några minuter där det började likna någonting efter inledningen, men sedan gjorde de ju två snabba och då var vi ju tvugna att ta den då, säger Thomas Liw, som menar att han framför allt tryckte på försvarsspelet i time outen.

LÄS OCKSÅ: Svensk efter överraskande derbyförlusten: "Vi ska inte torska mot Broberg någon dag i veckan"

Det gav dock inga större resultat, och Edsbyn släppte in ytterligare ett mål innan första halvlek var slut.

– Visst, det är inte över efter första halvlek, men det är ju svårt läge naturligtvis. Vi försökte från svårt läge i pausen och i andra blir vi bättre, men det hjälper ju inte i dag.

– Hela första halvlek är ju inte bra. I andra blir det ju i alla fall lite bandy, det är målchanser åt båda hållen, inte bara åt ena. Men vi hade väl behövt göra något mer mål och få lite häng, nu blev det ju aldrig riktigt spännande.

Edsbyn reducerade genom Daniel Liw i den 35:e minuten, men närmre kom inte Edsbyn trots att man hade ett par bra lägen. Istället kunde VSK utöka och fastställde till sist slutresultatet till 6–1.

– Vi får försöka dra lärdom av det här och se nu i efterhand, vi måste ju gå vidare och göra ännu bättre saker framåt. Vi ska ju försöka slå de här lagen någon gång under säsongen också.

LÄS OCKSÅ: VSK:s tremålsskytt om kommande kvartsfinalen: "Spelar inte mig någon roll vilka vi möter"

I och med segern säkrade VSK en kvartsfinalplats. Edsbyns öde avgjordes först i den efterföljande matchen mellan Broberg och Dynamo Moskva, men vare sig Edsbyn tar sig vidare från gruppen eller inte kan Liw inte påstå att han är nöjd med vad laget presterat i World Cup.

– Nej, nöjda är vi absolut inte. Vi hade sett mer framför oss än så här. Vi gör väl en rätt bra insats mot Dynamo, och mot Broberg tycker vi att vi utan att spela jättebra så hade vi ändå väldigt mycket mer målchanser än dem, så hade vi vunnit igår hade vi varit klara redan. Men det gjorde vi inte, och då trodde vi på det nu, men i dag räckte vi inte till mot Västerås. De var för bra i dag.

Uppdatering: I och med Brobergs seger med 5–1 mot Dynamo Moskva är Edsbyn ute ur World Cup.

MATCHFAKTA – WORLD CUP

Västerås SK–Edsbyn 6–1 (4–0)

Målen: 1–0 (5) Tobias Holmberg, 2–0 (17) Mikael Olsson, 3–0 (18) Mikael Olsson, 4–0 (30) Simon Jansson, 4–1 (35) Daniel Liw, 5–1 (45) Oscar Gröhn, 6–1 (55) Mikael Olsson.