Annons
Vidare till bandypuls.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Edsbyns kontroversiella sponsor: "Falska och kränkande anklagelser"

Onecoins företrädare avfärdar bluff-anklagelserna mot bolaget.
– Anklagelserna om att vara en bluff eller ett pyramidspel är falska och allvarligt kränkande, skriver företagets representanter i ett mejl.

Läs även: Plötsliga vändningen om Edsbyns sponsor – hotar med juridiska åtgärder

Företaget Onecoin påstår sig syssla med handel inom kryptovaluta, men har på sistone blivit mer kända för anklagelserna om att vara en bluff eller ett pyramidspel.

Helahalsingland.se har försökt få kontakt med företagets representanter, men den enda officiella kontaktvägen är via mejl till företagets pressavdelning. Någon annan information om ägare eller kontaktvägar finns inte på hemsidan.

Läs mer: Edsbyn i samarbete med kontroversiellt företag – anklagas för att vara olagligt pyramidspel

Genom mejlvägen får vi dock kontakt med en eller flera anonyma representanter från företagets så kallade pressavdelning.

– När det gäller din fråga om bluff- och pyramidspelsanklagelserna mot oss skulle vi vilja påstå att beskrivningar som dem är falska och allvarligt kränkande, skriver företaget i ett mejl.

Enligt Onecoin använder sig företaget och dess förgreningar av traditionell nätverksförsäljning, i stil med Thermomix, Amway och Herbalife. De anser därför att anklagelser som Lotteriinspektionens, som polisanmälde företaget tidigare i år, är ogrundande.

Det som framför allt skiljer företaget, enligt dem själva, från ett pyramidspelsupplägg eller ett så kallat "ponzi scheme" (där tidiga investerare återbetalas genom kapital från nya investerare, snarare än genom värdeökningar från legitima källor) är att de faktiskt säljer riktiga produkter.

– Vi säljer produkter av äkta värde, som Onetablet (en surfplatta - reds. anm.) och erbjuder verkliga tjänster i form av utbildningspaket. Över två och en halv miljon människor har köpt våra produkter och tjänster. "Pyramidspel" kännetecknas av en avsaknad av en genuin underliggande produkt eller tjänst, skriver företagets representanter.

Trots bolagets löften om annat utreds de av flera myndigheter. I slutet av september gick brittiska organisationen Financial Conduct Authority ut och varnade för handel med Onecoin.

Få koll på vad som händer i din närhet med vår app:

Här kan du ladda hem helahälsinglands iPhone-app.

Här kan du ladda hem helahälsinglands Android-App.

Har du redan appen? Då ska du uppdatera den i din telefon för att få alla nya funktioner!

Tipsa vår Fokusgrupp!

Vad vill du att vi tittar närmare på?

Tipsa fokusgruppen