Annons
Vidare till bandypuls.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Edsbyns tränare efter derbysegern: "Inte ett juste uppträdande"

Edsbyn vägrar att förlora – och tog fjärde raka tvåpoängaren.
Men efterspelet i derbyt på Hällåsen handlade mer om skador i de båda lagen.
– Om det är som spelarna säger hoppas jag det syns på videon, säger Edsbyns Thomas Liw.
– Det är många situationer man kan vara upprörd över i så fall, säger Jonas Nygren i Broberg.

Oscar Wikblad gjorde två nya mål när Edsbyn fortsätter att vinna. 4–2 (1–1) mot Broberg betyder den fjärde raka segern och femteplats i elitserietabellen.

– Vi hade ett bra snack efter matchen mot Tillberga och fick ut tillräckligt mycket för att vinna. Det var svårspelat, men vi tog över matchen i andra halvlek, säger Daniel Burvall Jonsson som satte ett mål på sin gamla hemmaarena.

Det var under matchens sista tjugo minuter som gästerna satte in segerrycket. Oscar Wikblad svarade för både 2–1 och 4–1 – det sista målet på Edsbyns elfte hörna inför 1 588 åskådare på Hällåsen.

– Dels tycker jag att det är rättvist. Och sen tycker jag också att vi gjorde det bra. Vi vinner inte på Hällåsen varje år. Och jag är väldigt nöjd med två poäng, säger tränaren Thomas Liw.

LÄS MER: Brobergs tunga derbyvecka fortsätter: "Spelade med huvudet under armen"

Men efterspelet handlade mycket om skador. När det återstod cirka 35 minuter började det hetta till – i ett övrigt mycket snällt hälsingederby.

Hemmalagets Jonas Nygren och Edsbyns anfallare Jonas Edling hamnade i närkamp på mitten av Brobergs planhalva. Båda fick också tio minuters utvisning. Edling kunde inte spela mer och Nygren fick också, lite senare, stiga av och gå in omklädningsrummet, efter en smäll mot tummen.

Edsbyns Tommi Määttä tvingades också i slutskedet av matchen lämna isen med ett skärsår på armen.

– Vi får väl avvakta och se. Men om det är som våra killar säger tycker jag att det inte är ett juste uppträdande, säger Thomas Liw.

Edsbyns tränare sökte också upp domare Jonas Kandell efter matchen för att framföra sina synpunkter om båda händelserna.

– Jag såg inte någon av situationerna och vill därför inte gå händelserna i förväg. Men om det är som spelarna säger hoppas jag att det syns på videon. Då är det inte okey.

Thomas Liw berättar också att det kan bli tal om att Edsbyn lämnar in en anmälan till bandyförbundets disciplinnämnd.

– Det kan bli aktuellt. Men jag vill vara tydlig med att säga att vi inte ska anklaga någon förrän vi vet helt säkert.

Hur är det med Edling?

– Det är en lårkaka. Sedan vet jag inte hur det är med knät. Det är minst en blödning. Han var sjuk förra matchen och kom tillbaka nu. Det känns inte bra. Vi får väl se. Det är några dagar till nästa match. Men det känns tveksamt om han kan spela. Och med Määttä vet jag inte, säger Liw.

Jonas Nygren var dock säker på sin sak.

– Alltså. Jag försöker stå i vägen och han (Edling) åker rätt in i mig. Det är många situationer man kan vara upprörd över i så fall. Bland annat den so träffade min tumme. Och då satsade man inte på bollen direkt om jag säger så.

MATCHFAKTA

Elitserien

Broberg–Edsbyn 2–4 (1–1)

Målen: 1–0 (8) Stefan Larsson (Filip Skoglund), 1–1 (39) Daniel Jonsson (Hans Andersson), 1–2 (71) Oscar Wiklund (Mattias Hammarström), 1–3 (79) Mattias Hammarström, straff, 1–4 (86) Oscar Wikblad, hörna (Joakim Svensk), 2–4 (90+3) Jesper Öhrlund

Hörnor: 4–12 (2–5)

Utvisningsminuter: 40–30.

Domare: Jonas Kandell.

Publik: 1 588.

LÄS MER: Superlive – så gick det minut för minut i fredagens sex elitseriematcher

LÄS MER: Wikblad efter Edsbyns sagolika vändning: "Trodde hela tiden på det"