Annons
Vidare till bandypuls.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Eetu Peuhkuri om den stora nivåskillnaden: "Som att i hockey gå från finska ligan till NHL"

Eetu Peuhkuri fick vänta länge på sitt första elitseriemål för Broberg.
Klivet från den finska ligan till elitserien var stort – men nu känner 25-åringen att han börjar fylla ut den större kostymen.
– Det är samma steg som att i hockey gå från finska ligan till NHL, säger han.

Eetu Peuhkuri, som anslöt till Broberg från finska Veiterä inför den här säsongen, fick vänta många minuter på sitt första elitseriemål.

Närmare bestämt nästan 20 timmar bandyspel, innan han i den 80:e minuten mot Sandviken hittade rätt bakom en storspelande Martin Falk.

Läs mer: Två omöjliga räddningar av Falk som var SAIK:s hjälte

Målet hade ingen större betydelse för matchen, utan innebar en sen reducering fram till 2–6. Men Peuhkuris personliga målnolla var ändå spräckt.

– Det var dags att göra det. Men jag har inte tänkt så mycket på det, utan har mest fokuserat på mitt spel och vad jag måste förbättra där, säger mittfältaren.

I annandagsmatchen spelade han även fram till Brobergs första mål, vilket betyder att han mer än fördubblade poängskörden i elitserien. Nu är Eetu Peuhkuri uppe i totalt ett mål och två målgivande passningar.

– Jag är inte bara en målskytt eller en poängspelare, men det känns alltid bra att göra poäng. Det har varit tufft för laget så här långt, vi är på tionde plats i tabellen. Vi måste börja ta fler poäng så att vi får köra slutspel. Det har varit lite upp och ner, precis som min egen insats. Men det är mycket kvar på säsongen, och vi ska klara det.

För honom personligen har steget från den finska ligan till elitserien inneburit en stor utmaning. För det inte bara att ta klivet över Östersjön och hoppa in i en liga av betydligt högre klass.

– Det är stort steg, det är helt annorlunda här. Det är samma steg som att i hockey gå från finska ligan till NHL. Men jag tycker att mitt eget spel blir bättre hela tiden.

Läs mer: Filip Skoglund om sekvensen som punkterade matchen

Efter förlusten på annandagen, i en match som slutade med förlust 3–7, väntar onsdagskvällen ett hälsingederby mot Edsbyn på hemmaplan.

Då efterfrågar Eetu Peuhkuri någonting som garanterat saknades mot Sandviken – effektivitet.

– Först och främst måste vi sätta våra lägen i matcherna, vi skapar chanser men gör inte mål. Vi skapade en hel del lägen, i första halvlek har vi öppet mål och vi har lika många hörnor som Sandviken. Men dom gör mål på hörnorna, det gör inte vi.

En annan sak som han hoppas ska börja klaffa för Broberg är hemmaspelet. Facit så här långt är två segrar på sex försök.

– Vi spelade bra mot Edsbyn när vi möttes i Svenska fönster arena för några veckor sedan. Nu måste vi börja leverera på vår hemmais. Det har inte varit så bra på Hällåsen, säger Eetu Peuhkuri.

Läs mer: Martin Söderbergs passning efter derbyförlusten mot Edsbyn