Annons
Vidare till bandypuls.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Efter alla missar – nu gör Gripen mål på hörnorna: "Känns lite som lotteri"

Innan fredagens match hade Gripen bränt nästan 40 hörnor på raken.
Men nu lossnade det rejält.
– Det var skönt att den biten släppte i alla fall, säger hörnläggaren Erik Schön efter 3–6-förlusten mot Hammarby.

Gripen höll jämna steg med Hammarby i halva matchen. Men när Stockholmslaget direkt efter paus satte två snabba mål fram till 4–1 så kändes matchen avgjord.

Det var den också, Gripen Trollhättan orkade aldrig hota efter det.

– Det är väl inget att säga om, dom är bättre än oss. Vi är inte riktigt där, vi krigar och kämpar på men ja... Samtidigt känns det som att vi inte stör dom ändå, dom är några klasser bättre än oss, säger Erik Schön.

Förlusten till trots fanns det i alla fall en positiv aspekt att ta med sig för både hörnläggare Schön och hans Gripen. Laget gör äntligen mål på hörnor igen.

Efter över 40 misslyckade försök under säsongsupptakten kom nu islossningen. Samtliga lagets mål kom till på hörna:

*Linus Rönnqvist sköt 1–1 i den 18:e minuten.

*Johan Grahn dundrade in reduceringen till 2–4 i matchminut 59.

*Eetu Peuhkuri placerade in en hörnretur sju minuter från slutet.

– Det var skönt att den biten släppte i alla fall, bra att kunna göra lite enkla mål om man säger så. Det är bra för självförtroendet, säger Erik Schön.

Som hörnläggare är det hans uppgift att ge skyttarna bästa möjliga förutsättningar för att sätta dit bollen. Men exakt vad det är som inte har fungerat tidigare har han svårt att sätta fingret på.

– Jag vet inte, det är mer att det faktiskt stämde i dag. Vi har haft väldigt mycket hörnor, men inte lyckats göra mål. Jag vet inte varför. Det känns lite som ett lotteri emellanåt. Sen kan man försöka byta lite positioner på skyttarna, ändra lite så men inte för mycket.

Efter fjolårets säsong med IFK Kungälv är han tillbaka i Gripen, klubben som han nu gör sin totalt femte säsong för.

– Det känns helt okej, även om jag inte är riktigt där med tempo och så. Den personliga biten är jag inte riktigt nöjd med, vad jag har presterat. Men jag känner föreningen och laget bra sen tidigare så det funkar bra.

MATCHFAKTA

Hammarby–Gripen 6–3 (2–1)

Målen: 1–0 (9) Kalle Mårtensson, 1–1 (18, hörna) Linus Rönnqvist, 2–1 (42, hörna) Joakim Johansson, 3–1 (51) David Pizzoni-Elfving, 4–1 (53) Jesper Jonsson, 4–2 (59, hörna) Johan Grahn, 5–2 (72) Jesper Jonsson, 6–2 (79) Jesper Jonsson, 6–3 (83, hörna) Eetu Peuhkuri.

Hörnor: 11–6

Utvisningsminuter: 10–40

Domare: Keijo Hyvärinen

Publik: 1 414.