Annons
Vidare till bandypuls.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Efter cupsmällarna – så är skadeläget i VSK: ”Gör oss starkare”

Jonas Nilsson fick problem med ryggen – och Simon Folkesson åkte på en hjärnskakning. Cupsortin tog hårt på VSK Bandy.
– I slutändan är det här något som gör oss starkare, säger assisterande tränaren Johan Ganebro.

VSK Bandy åkte ur svenska cupen under söndagsförmiddagen mot Villa Lidköping.Och överhuvudtaget blev det ingen smärtfri resa för regerande mästarna – som fick flera spelare skadade under turneringens gång:

Jonas Nilsson gjorde illa ryggen i den avslutande gruppspelsmatchen – och dessutom åkte Simon Folkesson på en hjärnskakning i samma match.

– Vad tänker man? Man försöker se till att grabbarna kommer tillbaka genom att få den hjälp som de behöver. Skadorna som uppkommit har berott på yttre våld vid alla tillfällen på grund av situationer i matcherna. Det är sådant som kan hända och ingenting man kan skydda sig ifrån. Vi har fått en del av det nu, säger assisterande tränaren, Johan Ganebro.

LÄS ÄVEN: 16-årig back spelade anfallare när VSK åkte ur Svenska cupen

Hur mår Jonas och Simon?

– Kring Jonas är det lite oklart just nu, eftersom det är ganska tätt inpå. Vi får avvakta och se vad som sker veckan som kommer. Han kommer att få den hjälp han behöver när vi kommer tillbaka.

– När det gäller Simon konstaterades det att han åkte på en hjärnskakning. För honom handlar det nu om att följa den planen som det innebär att åka på en hjärnskakning. Man blir borta en stund, men hur lång tid det tar är väldigt individuellt och från fall till fal. Det är därför man kallar systemet för hjärntrappan, som är ett protokoll där man försöker med olika steg och sedan ser hur personen i fråga reagerar på det.

TV: Se höjdpunkterna från semifinalen Villa-VSK här

Att ni åkt på en hel del tuffa smällar – kan det bero på att ni är laget alla vill slå eftersom att ni är reagerande mästare?

– Det kan jag inte svara på och vill absolut inte tro på det. Det är situationer i spelet som gjort att vi har råkat ut för det. Och i slutändan är det här något som gör oss starkare som lag och grupp. Det är många som får kliva ut och göra bra saker, säger Ganebro.

Och fortsätter:

– Kommande vecka handlar det om att försiktigt börja förbereda kropparna inför World Cup och självklart sedan elitserien. Det här sliter hårt på spelarna, men det är fortsatta förberedelser som gäller för att kunna bli så bra som vi kan när det är dags för tävling nästa gång.