Annons
Vidare till bandypuls.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Efter klubbarnas protester– Tellus "hemmamatch" i Lidköping flyttas på nytt

Tellus–Villa skulle ha spelats i Lidköping.
Nu flyttas matchen på nytt efter övriga elitserieklubbars protester.
– Man måste i första hand beakta de sportsliga konsekvenserna, säger Christer Persson, ordförande i tävlingskommittén.

I mitten av december blev det klart att Tellus–Villa skulle spelas i Sparbanken Lidköping Arena. Att matchen flyttades från Zinkensdamm från början var för att även Hammarby spelar hemma, mot Sirius, i elitseriens sista omgång där alla matcher ska spelas samtidigt.

Beskedet väckte kraftiga reaktioner bland klubbarna i elitserien. Pär Söderlund, klubbchef i Sandviken, var starkt kritisk och menade att en extra hemmamatch för Villa skulle kunna vara avgörande för hela serien.

Nu står det klart att matchen flyttas på nytt. I ett pressmeddelande från Svenska bandyförbundet på måndagskvällen meddelas att Tellus–Villa kommer att spelas i Stockholmsområdet efter starka invändningar från elitserieklubbarna.

"När matchflytten blev känd kom stora protester från övriga elitklubbar. Även många andra personer reagerade starkt mot att Villa Lidköping skulle få stora fördelar av en extra hemmamatch i den sista spelomgången i kampen om det två första platserna i elitserien som innebär både prispengar och favörer i SM-slutspelet", skriver förbundet i pressmeddelandet.

Efter protesterna har Svenska bandyförbundets tävlingskommitté nu tagit beslutet att matchen, trots allt, ska spelas i Stockholmstrakten. På vilken arena är fortfarande oklart.

– Tävlingskommitténs bedömning är att man i första hand måste beakta de sportsliga konsekvenserna av en flytt av matchen till Villas hemarena. Elitserien kan komma att avgöras både beträffande antalet poäng och målskillnad efter den sista omgångens resultat, säger Christer Persson, ordförande i tävlingskommittén.