Annons
Vidare till bandypuls.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Efter knackiga starten – Jonas Claesson lämnar Vetlanda med omedelbar verkan: "Bäst för alla parter"

Jonas Claesson lämnar sin post som huvudtränare i Vetlanda BK med omedelbar verkan. Han kommer att ersättas av sin assisterande tränare – som får huvudansvaret redan i morgondagens match mot Västerås.
– Efter ett moget övervägande har jag tagit beslutet att avsluta min anställning, säger Claesson till klubbens webbplats.

Vetlandas säsongsinledning har knappast gått som laget tänkt sig, och i förra veckan hölls ett extrainsatt möte för att diskutera den knackiga inledningen. Dessutom har rapporter kommit om att spelarna skulle vara besvikna på sin tränare. Något som dock dementerats. Men i dag kom trots allt beskedet. Tränare Jonas Claesson lämnar Vetlanda med omedelbar verkan. Det uppger klubben på sin webbplats.

– Efter ett moget övervägande där alla har varit inblandade har jag tagit beslutet att avsluta min anställning i VBK, då jag anser att det just nu är bäst för alla inblandade parter, säger Claesson till sajten.

Claesson, som tog över Vetlanda inför förra säsongen, kommer att ersättas av Patrik Johansson som varit assiterande tränare till Claesson.

– Vi respekterar Jonas beslut och tackar honom för de mångåriga insatser han har gjort för Vetlanda Bandyklubb. Samtidigt är vi glada att ”Putte” (Johansson) tar över huvudansvaret och fortsätter leda laget i det viktiga skede av säsongen vi nu är inne i, säger Anders Freijd i VBK:s sportkommitté till klubbens webbplats.

Johanssons första match som huvudtränare äger rum redan i morgon, borta mot Västerås SK.