Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Efter SAIK:s kross av Gripen: "Vi gör det som krävs – inget mer än så"

Sandviken körde över stackars Gripen från Trollhättan så det stod härliga till. Men trots 14–3 tog Erik Pettersson knappast till några överord för att beskriva segern.
– Äh, vi gör det som krävs. Inget mer än så, summerade han.
Gripens tränare Ari Holopainen var dock imponerad:
– SAIK är fruktansvärt bra!

Annons

Sandviken har aldrig förlorat mot Gripen – något som förstås inte var aktuellt den här fredagskvällen heller.

Istället var man nära att tangera den största segern någonsin mot laget från Trollhättan.

Men 14–3 var ett mål ifrån rekordsegern från hösten 2007. Då det blev 15–3. Den gången hette bästa målskyttarna Magnus Muhrén, sex mål och Daniel Berlin, fyra.

Nu besitter SAIK elitseriens vassaste anfallspar i Christoffer Edlund och Erik Pettersson. Duon har för vana att spruta in mål och mot Gripen var det stundtals lekstuga.

Erik, som sett över hela matchen var mer delaktig och klart bättre än Edlund, gjorde fyra mål och såg ut att bli målbäst i SAIK för kvällen.

Då sprattlade en dittills rätt osynlig Edlund till och svarade för ett äkta hattrick på tre minuter. 11, 12 och 13–3 sköt han mellan 79:e och 81:a minuten och då var han plötsligt uppe i fem mål ändå.

Linus Forslund stängde sedan igen tillställningen med att dunka in 14–3, hans tredje mål för kvällen.

När SAIK vann med 11–2 förra säsongen sköt Erik Pettersson fem mål. Den här gången blev det fyra. Men någon koll på att man var nära att tangera största vinsten mot Gripen hade han inte.

– Nä, jag visste inte det. Jag har faktiskt ingen aning hur det gick ifjol heller. Men det är kul att göra mål, men det var en match som vi spelade av på ett snyggt sätt tycker jag.

Vad säger du om Edlunds hattrick då på tre minuter i slutet?

– Ja, han ska ju göra några mål om han är sugen på det.

Precis som du!?

– Ja, det är klart. Det är tänkt att jag och Chrille ska göra de flesta målen och det är ju skönt när dom sitter. Man får självförtroende och har någonting att bygga på.

Men någon värdemätare var inte detta och Gripens tränare, en annan gammal skarpskytt – Ari Holopainen – kunde bara berömma det övermäktiga motståndet,

– Bara att lyfta på hatten. Sandviken är fruktansvärt bra.

Hur känns det att sätta sig i bussen från Trollhättan och åka till Sandviken?

– Vi visste innan att det kan bli så här. Vi möter ett lag som är en, två, tre klasser bättre än oss och spelar en fruktansvärt bra bandy. Men vi gör vår grej och gör ändå många saker som är bra för våran nivå.

Och ni tog faktiskt ledningen.

– Ja, bara det, skrattar Holopainen och säger att om Gripen spelat på 110 procent av sin förmåga och SAIK på 50, ja då skulle det kanske kunna bli en jämn match.

– Men vi deppar inte ihop utan vi lär oss av de bitar vi ändå gör bra. Och det var häftigt att se Sandviken så här bra, även om det är tråkigt att förlora, summerade han.