Annons
Vidare till bandypuls.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Efter storskrällen mot Edsbyn: Nu tror TB:s Philip Florén på ny skräll mot moderklubben

Philip Florén har spelat för Villa Lidköping hela sitt liv – fram till i år. Nu är det Tillberga Bandy som är hemmalaget och för första gången någonsin möter Florén sitt gamla lag som motståndare på isen.

– Det ska bli riktigt roligt att möta mina gamla lagkamrater. Egentligen har jag längtat efter den här matchen sedan det var klart att jag skulle spela för Tillberga. Det är lite speciellt att komma hem till Lidköping och möta Villa, säger förre Villa-spelaren Philip Florén.

Tillberga Bandy har fått en bra start i elitserien i år, med fyra av sex möjliga poäng hittills. Sist skrällde laget mot topplaget Edsbyn, där det blev vinst med 7-2. Men Villa är topptippat i år och kan bli en svår nöt att knäcka, menar Florén.

Men det har sett bra ut hittills för er i år?

– Ja, det har gått hyffsat. Både för min egen del, då jag gjorde rätt mycket mål på försäsongen, och för laget.

Vad är målsättningen?

– Att ta mer poäng än i fjol, då vi hamnade i kval. Vi vill hamna mellan position 1 och 10 och undvika kval och så får vi se hur bra det går.

Men just matchen mot Villa kan bli tuff tror Philip Florén. Villa är ändå ett etablerat slutspelslag som har gått till semifinal flera år i rad.

– De har ett riktigt bra lag i år och jag tror att de kommer att komma topp fyra. Men just nu har de två backar som saknas, en avstängning och en skadad, och så kommer vi från en sådan seger mot Edsbyn, så det är rätt läge att möte dem. Jag hoppas att vi kan ta en skrällseger till.

Läs även: Tillberga körde över Edsbyn på hemmaplan

Hur kommer det sig att du tog steget till Tillberga?

–Det var hård konkurans i Villa. En av mina konkurrenter var David Karlsson, som är i toppen av skytteligan, så jag fick inte så mycket speltid, säger Philip Florén.

Han fortsätter:

–Jag sökte mer speltid och i Tillberga visste jag att jag hade chans till mycket speltid. Det är ett ungt lag som vill framåt och det vill jag också, så det är perfekt för mig att spela här.

Florén tror på bättre personlig utveckling i Tillberga och trivs bra i sitt nya lag. Sammanhållningen tror han är en bidragande faktor till varför det har gått bra hittills i år.

Men vid frågan om hur matchen mot Villa Lidköping kommer att sluta tvekar Florén först innan han skrattar till och säger:

–Jag hoppas att vi kan spela jämnt mot dem i alla fall. Vi måste tro på seger, men ett resultat är svårt att säga. Jag hoppas att det blir en målrik match där vi segrar i slutändan.

Läs även: Fabian är homosexuell - vill hjälpa fler att komma ut