Annons
Vidare till bandypuls.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Efter supportrarnas dödshot – här är ursäkten

Brobergs tifogrupp ber om ursäkt för det hotfulla Facebook-inlägg de skrev efter att fem Brobergssupportar blivit avstängda från resten av bandyslutspelet. Anledningen till avstängningen var att de eldade bengaler innan hemmamatchen mot Edsbyn.

Ett argt och hotfullt inlägg publicerades under tisdagen på Brobergs tifogrupps Facebook-sida. I inlägget önskade de bland annat livet ur åklagare Krister Frykman och hotade med att elda bengaler även under bortamatchen mot Edsbyn senare på kvällen. Inlägget togs senare bort.

Broberg förlorade matchen men supportrarna på plats ska enligt uppgift ha skött sig bra.

De har även gått ut med en ursäkt på Facebook där de de beklagar sitt övertramp. En person som helahälsingland.se har varit i kontakt med skriver följande i ett sms.

" Jag har personligen pratat med personen som lagt ut detta och han ångrar det med råge. Självklart är detta inte acceptabelt och inget som grupperingen står bakom."

Åklagaren Krister Frykman har även han fått en ursäkt av tifogruppen.

På sociala medier har det stormat friskt kring hoten. Många har kommenterat det hela och fördömt beteendet hårt samtidigt som frågan om hur tilltaget kan drabba klubben har lyfts.

På tifogruppens egna hemsida har ursäkten mötts av positiva kommentarer. Bland annat skriver en supporter att ursäkten är en bra början för att återta det positiva som gruppen gör för bandyn och klubben.

Tidigare har Nils Stefansson, ordförande i Brobergs IF, gått ut och tagit avstånd från de fem supportrarnas agerade – samtidigt som han ställer sig helt bakom åklagarens beslut att stänga av dem.

Fakta

Bengaler, eller nödbloss som de också kallas, är egentligen en form av larmutrustning. Vid antändning brinner en bengal med mycket hög värme, uppåt 2000 grader celsius, vilket kan utgöra en brandfara då lågan svårligen kan släckas.

Enligt ordningslagen finns det ett förbud mot pyroteknik på allmänna tillställningar, men det går att söka tillstånd för att bränna bengaler på ett säkert och tillåtet sätt.

Källa: Räddningstjänsten, Polisen