Annons
Vidare till bandypuls.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Efter transfersoppan – nu är allsvenska klubbarna överens om talangerna: "Vi är jätteglada"

Det har varit en segdragen övergångshistoria.
Men nu är Kalix och Peace & Love City överens om övergången gällande Christian Frohm och Niclas Rönnqvist.
– Vi är jätteglada över att äntligen ha kommit fram till en lösning med Peace & Love City, säger Kalix ordförande John Mannberg i ett pressmeddelande.

Allsvenska klubbar i tvist om talanger: "Ska inte handla om pengar när man sätter pojkars karriärer på spel"

De två allsvenska klubbarna Kalix Bandy och Peace & Love City har under sommaren varit inblandade i en segdragen övergångshistoria.

Talangerna Niclas Rönnqvist och Christian Frohm har båda tidigare representerat Kalix men nu flyttat till Borlänge för att studera. Detta medförde att de för att fortsätta spela bandy sökte sig till Peace & Love City.

Transfersoppan i allsvenskan fortsätter – klubbarna i öppet ordkrig: "Herr Johansson har udda teknik"

Men det blev inte en problemfri övergång då klubbarna under en lång tid inte kom överens om ersättningen som skulle betalas för duon och seriekonkurrenten Västanfors seglade upp som utmanare om att locka till sig talangerna.

Nu är det dock historia.

Under onsdagen meddelade klubbarna att de nått en överenskommelse som gör att Rönnqvist och Frohm kommer att representera Peace & Love City nästa säsong.

– Vi är jätteglada över att äntligen ha kommit fram till en lösning med Peace & Love City. Vi vill grabbarnas bästa och jag vet att jag talar för hela föreningen när jag säger att vi är ypperligt glada för deras skull, säger Kalix ordförande John Mannberg i ett pressmeddelande.

Nya beskedet – Västanfors vill snuva konkurrenten på talangerna: "Säger grabbarna ja har Kalix pengarna på måndag"