Annons
Vidare till bandypuls.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Efter tre SM-guld – VSK-profilen lägger skridskorna på hyllan: "Jag känner mig färdig"

Nio säsonger och tre SM-guld.
270 matcher och 314 mål.
Men inte mer.
VSK-profilen Jonas Nilsson slutar med bandyn.

Jonas Nilsson har många framgångsrika år att se tillbaka på i VSK-tröjan.

Han tog SM-guld redan sin första säsong i klubben, 2008/09, och hann sedan med två till under sina nio år i Västerås.

– Man insåg inte vad som krävdes när vi tog guldet 2009, det kom liksom av sig självt då. Det var häftigt att komma tillbaka till toppen nu under de sista åren. Man minns åren mellan 2009 och 2015, då var det tungt. När man under de åren förstod att det inte var så lätt att vinna SM-guld så var guldet 2015 extra starkt, säger Nilsson till klubbens webbplats.

För Plus-kunder: Sillychatten är tillbaka – diskutera rykten och spekulationer

Men några fler guld ser det inte ut att bli. Nilsson har bestämt sig för att avsluta den aktiva karriären, och meddelade beskedet för sina lagkamrater under tisdagen.

– Det är klart att det blev känslosamt. Det har varit min familj under så många år och flera av spelarna har varit med hela tiden, säger Nilsson och fortsätter:

– Jag känner att tiden inte räcker till med allt vad det innebär. Jag har höga krav på mig själv och känner att det inte kommer funka till 100 %. Då är det inte rätt mot varken mig själv, föreningen eller laget att fortsätta och då kliver jag hellre av nu. Jag känner mig färdig, säger Nilsson.

För Plus-kunder: Finske landslagsliberon dementerar VSK-ryktet: "Men jag är nära en annan klubb ... "