Annons
Vidare till bandypuls.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Efter Villaliberons tackling – SAIK anmäler Martin Johansson: "Sånt här måste bort"

SAIK anmäler Villaspelaren Martin Johansson för huvudtacklingen på Alan Dzhusoev.
– Sånt här får inte förekomma, tacklingar mot huvudet måste bort, säger SAIK:s klubbdirektör Pär Söderlund.

Ni ser tacklingen själva på youtubeklippet här ovanför. Det var i den 61:a minuten som Villa Lidköpings libero tacklade SAIK-ryssen Alan Dzhusoev våldsamt nere vid kortlinjen. Tilltaget gav tio minuters utvisning, men i SAIK-lägret vill man inte låta saken stanna där.

Redan en timme efter premiärmatchen, som slutade 5–0 till Villa Lidköping, lämnade man in en anmälan till Svenska bandyförbundets disciplinnämnd som nu får behandla frågan.

Pär Söderlund stod själv så illa till att han inte såg händelsen, men blev snabbt uppmanad att anmäla tacklingen av personer som såg den på tv-bilderna.

– Det är precis sånt här vi pratat om innan säsongen, att stävja och få bort tacklingar mot huvudet så som ishockeyn redan gjort. Det här får inte hända och vår anmälan är förhoppningsvis en tankeställare för alla, säger SAIK:s klubbdirektör.

– Nu har vi alla matcher inspelade så det är bara att göra en videogranskning. Precis som man gjorde med Daniel Mossberg i slutspelet i våras, utan att dra några paralleller i övrigt.

Hur är det med Alan Dzhusoev?

– Det är bra, han var lite yr efteråt men hade visir och den tog det värsta av smällen.

LÄS OCKSÅ:

Karlssons svar till Jansson efter målshowen: "Kanske är rädd att jag ska ta hans plats"

Thimfors räddade allt när Villa knäckte SAIK: "Starkt bidragande till att vi vinner"

SAIK nollat av Villa – trots massiv chanskavalkad: "En vacker dag kommer målen"

Villas superbesked: Nollade SAIK i seriepremiären – så var matchen minut för minut