Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Efter VSK-krossen – han tonar ned snacket om mättnad: "Vi är rejält hungriga"

Annons

Upp och ner i elitserien – då har snacket cirkulerat om en mättnadskänsla i VSK Bandy. Det tonar Simon Folkesson ner ordentligt.

- Vi är fortfarande hungriga och vi får se vilka som står där i finalen i mars, säger högerhalven.

LÄS ÄVEN: Alla detaljer från storvinsten.

VSK dammade av bottenlaget Kalix tämligen enkelt i ABB Arena. Fyra mål på sju minuter och ledning 5-0 efter 22 minuter var inget som norrlänningarna kunde snacka bort.

Simon Folkesson analyserar 9-5-segern så här:

- Stundtals spelade vi väldigt bra, stundtals ganska dåligt. Vi får jobba vidare. Huvudsaken är att vi vinner. Nu tog vi andra raka segern.

- Det kändes som att det har lossnat lite. Vi får i gång varann bra och jobbar hårt.

Folkesson var dock kritisk mot försvarsspelet.

- Det är synd att vi släpper in fem mål. Det ska vi inte behöva göra. Det känns som att vi slår av på takten i andra. Det hackar lite för oss, tyvärr.

Folkesson var en av de bästa VSK-spelarna i första halvlek och levererade tre assist.

- Två var på hörna så det räknas inte, säger han med ett garv.

- Det lossnar mer och mer för mig. Det blir bättre och bättre för varje dag som går. Det har varit lite tungt i början av säsongen.

Vad är det som inte har funkat?

- Vi har inte riktigt haft flytet men vi vet vad vi kan. Det gäller att fortsätta jobba. Jag vet att det kommer att lösa sig i slutänden.

- Alla har inte hittat formen. Och alla har egentligen varit lite nere efter World cup. Det har inte klaffat. Nu känns det som att vi börjar få med oss mer i spelet och framför allt börjar att göra mål.

Eftersom VSK, som vunnit allt de senaste åren, har blandat och gett rejält i elitserien – så har snacket cirkulerat om en mättnadskänsla i laget.

Det avfärdar Folkesson illa kvickt – och säger:

- Det är lugnt. Det finns ingen mättnadskänsla i laget. Vi får se i mars vilka som står där i finalen.

Ni är fortfarande hungriga efter fler framgångar?

- Jaja, det är vi absolut.

MATCHFAKTA – ELITSERIEN:

VSK Bandy-Kalix 9-5 (6-2)

Målen: 1-0 (9) Tobias Holmberg (Jakob Bucht), 2-0 (11) Magnus Joneby (Simon Folkesson), 3-0 (13) Jonas Nilsson (Emil Juhlén), 4-0 (15) Mikael Olsson (Simon Folkesson), 5-0 (22) Stefan Edberg (Simon Folkesson), 5-1 (28) Jimmy Berglund (Simon Viklund), 6-1 (36) Simon Jansson, 6-2 (41) Johan Sundquist (Anders Englund), 7-2 (47) Simon Jansson (Jonas Nilsson), 8-2 (5j1) Jakob Bucht, 9-2 (55) Jakob Bucht (Ted Bergström), 9-3 (62) Christian Frohm (Jimmy Berglund), 9-4 (69) Jimmy Berglund (straff), 9-5 (81) Jimmy Berglund (Simon Viklund).

Hörnor: 10-8.

Utvisningar: VSK 4x10, Kalix 2x10.

Domare: Daniel Labe.

Publik: 832.