Annons
Vidare till bandypuls.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Efter VSK-krossen – han tonar ned snacket om mättnad: "Vi är rejält hungriga"

Upp och ner i elitserien – då har snacket cirkulerat om en mättnadskänsla i VSK Bandy. Det tonar Simon Folkesson ner ordentligt.

- Vi är fortfarande hungriga och vi får se vilka som står där i finalen i mars, säger högerhalven.

LÄS ÄVEN: Alla detaljer från storvinsten.

VSK dammade av bottenlaget Kalix tämligen enkelt i ABB Arena. Fyra mål på sju minuter och ledning 5-0 efter 22 minuter var inget som norrlänningarna kunde snacka bort.

Simon Folkesson analyserar 9-5-segern så här:

- Stundtals spelade vi väldigt bra, stundtals ganska dåligt. Vi får jobba vidare. Huvudsaken är att vi vinner. Nu tog vi andra raka segern.

- Det kändes som att det har lossnat lite. Vi får i gång varann bra och jobbar hårt.

Folkesson var dock kritisk mot försvarsspelet.

- Det är synd att vi släpper in fem mål. Det ska vi inte behöva göra. Det känns som att vi slår av på takten i andra. Det hackar lite för oss, tyvärr.

Folkesson var en av de bästa VSK-spelarna i första halvlek och levererade tre assist.

- Två var på hörna så det räknas inte, säger han med ett garv.

- Det lossnar mer och mer för mig. Det blir bättre och bättre för varje dag som går. Det har varit lite tungt i början av säsongen.

Vad är det som inte har funkat?

- Vi har inte riktigt haft flytet men vi vet vad vi kan. Det gäller att fortsätta jobba. Jag vet att det kommer att lösa sig i slutänden.

- Alla har inte hittat formen. Och alla har egentligen varit lite nere efter World cup. Det har inte klaffat. Nu känns det som att vi börjar få med oss mer i spelet och framför allt börjar att göra mål.

Eftersom VSK, som vunnit allt de senaste åren, har blandat och gett rejält i elitserien – så har snacket cirkulerat om en mättnadskänsla i laget.

Det avfärdar Folkesson illa kvickt – och säger:

- Det är lugnt. Det finns ingen mättnadskänsla i laget. Vi får se i mars vilka som står där i finalen.

Ni är fortfarande hungriga efter fler framgångar?

- Jaja, det är vi absolut.

MATCHFAKTA – ELITSERIEN:

VSK Bandy-Kalix 9-5 (6-2)

Målen: 1-0 (9) Tobias Holmberg (Jakob Bucht), 2-0 (11) Magnus Joneby (Simon Folkesson), 3-0 (13) Jonas Nilsson (Emil Juhlén), 4-0 (15) Mikael Olsson (Simon Folkesson), 5-0 (22) Stefan Edberg (Simon Folkesson), 5-1 (28) Jimmy Berglund (Simon Viklund), 6-1 (36) Simon Jansson, 6-2 (41) Johan Sundquist (Anders Englund), 7-2 (47) Simon Jansson (Jonas Nilsson), 8-2 (5j1) Jakob Bucht, 9-2 (55) Jakob Bucht (Ted Bergström), 9-3 (62) Christian Frohm (Jimmy Berglund), 9-4 (69) Jimmy Berglund (straff), 9-5 (81) Jimmy Berglund (Simon Viklund).

Hörnor: 10-8.

Utvisningar: VSK 4x10, Kalix 2x10.

Domare: Daniel Labe.

Publik: 832.