Annons
Vidare till bandypuls.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ekonomisk injektion för Tellus – som hyllar division 1-klubben: "Hade inte gått utan deras hjälp"

Tellus förlorade förvisso matchen med 1–3.
Men ekonomiskt blev annandagsderbyt en succé för den lilla Stockholmsklubben.
– Nu blev det ännu bättre än vad vi hade trott och hoppats på, säger ordförande Johan Lantz.

6 170 åskådare bevittnade annandagsderbyt mellan Tellus och Hammarby på Zinkensdamm. Tellus förlorade slaget på isen, men man kan ändå glädja sig åt en rejäl ekonomisk vinst.

För Pluskunder: Granbergs volley tystade Zinken – för en kort stund

Under tisdagen var alla siffror ännu inte sammanställda – men ordförande Johan Lantz räknar med att tillskottet till klubbkassan landar på runt 800 000 kronor.

Det är en summa som utgör en stor del av föreningens budgeterade årsomsättning.

– Med tanke på att vi har en total budget på 2,5 miljoner så är denna inkomst extremt viktig för oss det här första året. Förra året hade vi en omsättning på 570 000 kronor och om man tänker att det här är som att driva ett företag så ska du alltså fyrdubbla omsättningen från det ena året till det andra. Då krävs det ganska mycket, säger Johan Lantz.

Han fortsätter:

– Det har är en injektion i vår ekonomi som vi hade räknat med, men nu blev det ännu bättre än vad vi hade trott och hoppats på.

För Tellus del var det även utmaning att ro iland föreningens största arrangemang genom tiderna. Klubbens tidigare publikrekord på 825 åskådare rök all världens väg.

– Vi är otroligt nöjda både med killarnas insats på planen och allt runt omkring. Vi var drygt 100 personer som jobbade inne på Zinken och runt arenan. Alla gör en fantastisk insats och allt flöt på så himla fint. Det var inga incidenter och inga långa köer, vilket jag hade oroat mig för att det skulle kunna bli.

För Pluskunder: Revanschen – Jesper Jonsson fick Zinken att koka

Johan Lantz är även nöjd med samarbetet med Hammarby. Dessutom fick Tellus hjälp från ytterligare ett Stockholmslag för att ro iland annandagsderbyt på bästa sätt. Nämligen division 1-laget GT/76.

– Vi hade 50 personer från GT som kom och hjälpte oss genom att hålla i massvis med saker, från bollkallar till korvkiosker. Det hade inte gått utan deras hjälp, så dom ska ha en jätteeloge. Dom flyttade dessutom sin A-lagsmatch för att kunna vara på plats och hjälpa oss.

Totalt lockade annandagsbandyn i elitserien 24 000 åskådare. Allra flest återfanns på Zinkensdamm och Johan Lantz myser såklart över de siffrorna.

– Annandagsbandyn har tagit en egen dag och det har inga andra idrotter lyckats med på samma sätt. För bandyn i stort, inte bara för lilla Tellus, så är det superkul att det kommer drygt 6 000 personer till Zinken. Det är större än pengarna, det är härligt att bandypubliken kommer och jag tror att bilder på fullsatta läktare gläder alla bandyhjärtan, oavsett vilken klubb som spelar.