Söndag 20 januari
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Landslagsspelaren om flykten från SAIK: "De sviker laget"

/

För tre år sedan vann de SM-guld tillsammans – nu flyr spelarna från SAIK:s damlag.
De som är kvar ser sig om efter andra klubbar.
– Jag känner mig sviken, det blir ingenting kvar, säger landslagsspelaren Michelle Löfblad.

Annons

Sandvikens damlag firade i år 40 år, men det blir ett dystert jubileum. Laget som tog SM-guld 2013 sprids nu för vinden. Sju (!) spelare är klara för Skutskär (Malin och Camilla Andersson, Alina Zinkevitch, Hanne Gezelius, Elin Öqvist, Elin Sundell och Victoria Olsson), veteranen Sofia Rådman lägger av och spelare som pendlat (Evelina Johansson, Pernilla Elardt) kommer inte göra det till ett lag som inte kan hävda sig i konkurrensen.

En av dem som står kvar är Michelle Löfblad, en av lagets viktigaste spelare de senaste åren. Än så länge, för hon ser ingen annan utväg än att också söka sig bort från SAIK.

– Tyvärr måste jag det, det blir ingenting kvar att konkurrera med. Det känns chockerande, jag var inte alls beredd på det här. Och de har inte sagt något heller, jag har fått läsa om det på Bandypuls.

Hur har det blivit så?

– Ja, det undrar jag också. Det har inte hänt något särskilt, men när vi hade ett möte var det många som pratade om att de saknade motivation. Var kom det ifrån? Själv har jag hur mycket motivation som helst.

Och vad känner du inför de lagkamrater som valt att lämna laget?

– Det är klart jag är besviken, men mest känner jag mig nog sviken. Jag förstår om systrarna Andersson vill spela med moderklubben, och det hade varit kul att möta Skutskär i elitserien. Men nu försvinner ju alla, kontentan blir att man tar död på SAIK. Varför kunde de inte satsa här i Sandviken där vi har så bra förutsättningar?

Per Lodin är ansvarig för damverksamheten i SAIK sedan många år och även han är orolig.

– Det har gått så fort, men jag är övertygad om att vi kommer ha ett elitserielag även i höst. Det är jätteviktigt för SAIK att kunna visa att man även tar damidrotten på allvar, säger han.

SAIK har ett F17-lag under damlaget och samarbete med Team Hälsingland och ett gryende sådant även med Grycksbo.

Michelle Löfblad, som är bosatt i Falun, vet inte vad hon ska göra.

– Jag vill fortsätta spela på en hög nivå. Och jag blir revanschsugen, jag tänker inte acceptera att min karriär tar slut på grund av det här.

Just nu är SAIK i Sälen för att avsluta säsongen tillsammans, och Michelle Löfblad medger att det känns lite konstigt.

– De har gjort sina val och jag har sagt vad jag tycker. Men vi har det bra ändå, vi är ju bra kompisar och trivs tillsammans.

LÄS MER: Skutskär storsatsar på dambandyn – värvar landslagstrio med guldglans

LÄS MER: Nya stjärnvärvningar till Skutskär: "Tjejerna är inte vana vid att nån vill satsa på dom"

Mer läsning