Måndag 18 februari
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Anders Jakobssons besvikelse efter finalmissen: "Vi får inte chansen att spela om det"

/

Sandviken kunde inte hota VSK i den femte semifinalen och missar SM-final för första gången på sex säsonger.
Tränaren Anders Jakobsson mötte media en kort stund efter 4–8-förlusten i ABB Arena.
– Vi gör det fantastiskt bra, men får inte chansen att spela om det i den här serien, säger han.

Annons

Hjärnskakningar på Christoffer Edlund och Linus Forslund, en blindtarmsoperation på Erik Pettersson – och kanske framför allt en avstängd Daniel Mossberg när det skulle avgöras.

Sandviken har haft ett tufft slutspel och har tvingats gå hårt på sina spelare.

– Killarna gör en bragdinsats med tanke på allt skit som har varit i det här slutspelet, hjärnskakningar, blindtarmsoperationer och helvete, säger Anders Jakobsson under den korta stund han orkar svara på frågor efter Sandvikens förlust i den femte semifinalen mot VSK.

– Det är surt så in i helvete. Vi gör det fantastiskt bra här, men får inte chansen att spela om det i den här serien, säger han.

Är det så det känns?

– Ja, så känns det.

VSK ledde matchen med 5–2 efter 68 minuter inför säsongsbästa 6 547 i ABB Arena. Då hittade Sandviken kraft att ta sig tillbaka till 5–4. Men när Patrik Sjöström satte en straff till 6–4 orkade SAIK inte komma tillbaka något mer.

Sandviken har spelat fem finaler på rad och tagit tre guld. Nu missar laget festen då Västerås SK och Villa gör upp om guldet på Tele 2 Arena på lördag.

– Jag orkar inte prata något mer, det är bättre att jag går in, säger Anders Jakobsson – stolt men mycket besviken – och går in i omklädningsrummet.