Söndag 20 januari
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ändrat läge för Hammarby i medvind: "Det känns som 50-50 nu"

/

Få trodde att Hammarby skulle överleva kvartsfinalserien sist laget satte sig på bussen till Sandviken.
När 0–2 i matcher blivit 2–2 är läget ett annat.
– Det känns som 50-50 nu, säger Hammarbys målvakt Patrik Hedberg.

Annons

Efter 4–8 och 3–7 talade allt för att Sandviken skulle avgöra kvartsfinalserien på hemmaplan i den tredje matchen. Men Hammarby samlade ihop sig, höll undan till en 7–6-seger och efter 3–2 på Zinkensdamm senast är det utjämnat.

Ärligt talat, trodde ni själva att ni skulle kunna tvinga fram det här läget?

– Vi hade två tunga torskar bakom oss och självförtroendet var väl inte på topp direkt, men det är klart att vi trodde på det. Det var lite väl stora siffror i de första matcherna, det kände vi allihop.

Hammarby har dragit hem laget lite längre och tätat till framför Hedberg, vilket gett resultat. På Zinkensdamm senast hade Sandviken påfallande svårt att komma till avslut. Själv tycker han dock inte att man ändrat särskilt mycket i sitt spel.

– Den här serien har visat hur jämnt det är mellan lagen, i de två senaste matcherna har bollen studsat vår väg i stället för SAIK:s. Sen får jag tacka försvararna framför mig att jag inte fick fler skott på mig sist, det är deras förtjänst.

Enligt den officiella statistiken, som dock inte brukar vara helt tillförlitlig alla gånger, vann Hammarby skottstatistiken med 10–6. Patrik Hedberg räknar med att få betydligt fler skott på sig i Göransson Arena.

– Så blir det säkert, jag måste vara så bra som jag vet att jag kan vara. Och det gäller hela laget, kommer vi upp på vår bästa nivå så vinner vi. Det känns som 50-50 just nu.

Även om Hammarby förlorade en femte och avgörande semifinal mot Sandviken i förra slutspelet, så har man erfarenhet av att knipa kvartsfinaler på bortaplan. Både 2011 och 2012 vann man bortamöten mot Edsbyn respektive Västerås när det handlade om en femte och avgörande kvartsfinal. Vilket inte Patrik Hedberg har så jättestort minne av.

– Jag borde ha varit med, men jag har ju svårt att minnas vad som hände tre matcher tillbaka. Det blir en häftig match nu i alla fall.

Mer läsning