Onsdag 20 februari
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Anfallaren förlänger med Broberg – och kräver mer av sig själv: "Kommer att träna otroligt hårt"

/

Jonas Engström var Brobergs näst bäste målskytt i elitserien.
Nu har 26-åringen förlängt med klubben – och siktar på hårdträning för att leverera mer nästa säsong.
– Kravet på mig själv är att jag ska göra mer mål än så här. Mer poäng, säger Engström.

Annons

Jonas Engström har precis avslutat sin tredje säsong i Broberg efter att han återvände till moderklubben från en sejour i Ljusdal.

I år svarade anfallaren för 14 mål på 25 matcher, näst bäst i laget bakom den överlägsne skyttekungen Martin Söderberg. Men det var en alltför klen skörd, enligt 26-åringen själv.

– Min säsong har varit väldigt upp och ner. Kravet på mig själv är att jag ska göra mer mål än så här. Mer poäng. Så jag hoppas att det kommer nästa år och jag kommer att träna otroligt hårt för att det ska bli så, säger Engström.

Besvikelsen över att hans Broberg missade slutspel finns fortfarande kvar. Även det är någonting som han hoppas kunna ändra på till nästa säsong, då han vill se Broberg bland topp åtta när serien är färdigspelad.

– Det var en otrolig besvikelse när chansen till slutspel var borta. Vi får prata ihop oss om hur vi ska ta oss tillbaka till slutspel. För en tabell ljuger inte efter 26 omgångar, vi har inte varit tillräckligt bra den här säsongen.

Det nya kontraktet med Broberg sträcker sig över två år. Och även om intresse fanns från andra klubbar, så var det inget särskilt svårt beslut att förlänga med moderklubben.

– Man lyssnar väl alltid på klubbar som hör av sig, men i slutändan var det inget svårt val.

Vad var det för klubbar?

– Det var elitserieklubbar. Det räcker väl så, ger inte så mycket att prata mer om det nu när jag har bestämt mig för att vara kvar.