Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bandypuls avslöjar: Petter Andersson tvingas sluta med bandyn

Här är beskedet som IFK Vänersborg och lagets supportrar inte vill ha.
25-årige Petter Andersson tvingas lägga av på grund av höftproblemen.
– Det här är inte roligt alls, säger ytterhalven.

Annons

I en intervju med Bandypuls i mitten av september hoppades Petter Andersson att den två och ett halvt år långa skademardrömmen var över. Då hade ytterhalven inlett försäsongen på ett starkt sätt och gjort flera poäng för IFK Vänersborg.

Men sedan dess har läget med höften bara försämrats. I onsdags träffade Petter Andersson återigen den rikskände sjukgymnasten Simon Bakkioui. Där fick han beskedet att Simon Bakkioui inte kunde göra något mer åt hans sargade höft.

SE ÄVEN: Million: "Han svarade direkt att han skulle lägga av"

– Han kunde fixa så att jag kom till specialistläkare som kunde göra ett ingrepp om det var befogat, men nu väljer jag att lägga ner. Sedan du och jag pratades vid har det varit en negativ utveckling och bara blivit värre och värre. Nu känner jag att det blir ohållbart, säger Petter Andersson.

Hur mår du nu?

– Jag vet inte mer vad jag ska säga, det funkar inte att spela. Det här har pågått en längre tid och kommer inte som någon jättechock. Men det är klart – har man kämpat i två och ett halvt år för att komma tillbaka och så får man hopp, och så sedan... Nej, det här är inte roligt alls.

I två veckor har Petter Andersson gått med tankarna att lägga ner karriären. Beskedet hos sjukgymnasten i onsdags blev droppen.

– Någonstans har tanken varit att om inte det här funkar, då vet jag inte om jag orkar något mer. Så det här kommer inte som en blixt från klar himmel.

Vad händer nu? Tar du någon annan roll i laget?

– Nä, det är inget jag har tänkt på över huvud taget. Jag jobbar bara 60 procent, så det blir väl jobb eller utbildning. Det är bitar man inte tänkt på som plötsligt står framför en.

Vad säger tränare Stefan Karlsson?

– Jag har pratat med Stefan två gånger och han tycker så klart att det är tråkigt, speciellt för mig då. "Tråkigt, men vad fan ska man göra" var typ vad han sade. Och så känner jag också. Det var inte ett alternativ att ta ett uppehåll eller lägga ner en säsong för tredje gången.

Petter Andersson fortsätter:

– Efter besöket hos sjukgymnasten pratade jag med Stefan på kvällen och sa att jag med all säkerhet skiter i det, men att jag skulle fundera över kvällen och inte låta det påverka matchen mot Tillberga.

Mitt i eländet – är det skönt att ha tagit beslutet?

– Det är många som säger att det är skönt när man har bestämt sig, men mest skönt är att inte ha ont.

Även om han är dämpad under samtalet med Bandypuls är han samlad. Det finns allvarligare saker än att sluta spela bandy, menar Petter Andersson. Han tänker inte minst på skolattacken i grannstaden Trollhättan, som bara ligger drygt en mil från Vänersborg.

– Så jag har lite distans till beslutet även om det är tråkigt. Det finns värre saker i livet.

Under sena måndagseftermiddagen, innan lagets träning, berättade Petter Andersson om sitt beslut för lagkamraterna.

Efter Bandypuls avslöjande publicerades ett pressmeddelande på IFK Vänersborgs hemsida.

– Det är naturligtvis mycket tråkigt att Petter så här tidigt på säsongen tvingas ge upp och inte kan spela mer. Särskilt tråkigt är det givetvis för Petter själv att hans skada inte har förbättras och möjliggjort fortsatt spel. Petter har med sitt spelsinne och passningsskicklighet varit en viktig spelare för IFK. Han har kämpat hårt för att komma tillbaka, tyvärr har det inte gått som varken Petter eller IFK önskat, säger Tommy Hjert, ordförande i sport- och elitkommittén.

Petter Andersson är bandyfostrad i Vargöns BK. Inför säsongen 2008/2009 lämnade han moderklubben för IFK Vänersborg.

Sin poängmässigt bästa säsong i Vänersborgs a-lag gjorde han 2012/2013. Då gjorde ytterhalven 43 poäng (4+39) i elitserien. Samma säsong spelade han landskamper med U23-landslaget.

Mer läsning