Söndag 20 januari
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bandypuls matchguide inför elitseriepremiären: "Kan nog bli jämnare än väntat"

/
  • SAIK åker ut för att möta Vänersborg på bortaplan i elitseriepremiären. En match som TV-sänds på bandypuls.se

I kväll smäller det – elitseriepremiär med full omgång.
Bandypuls TV-sänder tre matcher, och liverapporterar från ytterligare två arenor.

Annons

Vetlanda–Broberg/Söderhamn

Var: Sapa Arena, 19.00

Analys: Två lag som sannolikt kommer att få fajtas hårt om de sista slutspelsmatcherna möts direkt. Från hemmalaget Vetlanda finns inga skador att rapportera om – medan Broberg riskerar att få klara sig utan flera tunga namn. Sedan tidigare är Stefan Larsson borta, och nu sägs både Adam Wijk och Robert Dammbro vara tveksamma till spel.

Uddamålsseger för något av lagen eller kryss känns som ett hett förhandstips.

 

Vänersborg–Sandviken

Var: Arena Vänersborg, 19.00.

Följ matchen på Bandypuls: TV-sändning med start 18.50.

Analys: En av de stora favoriterna till seriesegern åker till Vänersborg för att möta ett IFK som inte rosat marknaden på försäsongen. Känslan säger ändå att Vänersborg kan bjuda SAIK på hårt motstånd inför en stor hemmapublik. Men nog ska nog utgångspunkten här vara en bortaseger.

18.50: Se TV-matchen Vänersborg–Sandviken här

Sirius–Villa Lidköping

Var: Studenternas, 19.00.

Följ matchen på Bandypuls: TV-sändning med start 18.50.

Analys: Kraftigt nederlagstippade Sirius ställs mot ett Villa Lidköping vars offensiv har hackat en del under försäsongen. Ett tänkbart scenario på Studenternas är en målmässigt jämn första halvlek – men i andra så kliver Villa Lidköping ifrån och plockar med sig två premiärpoäng hem till "Lisch".

18.50: Se TV-matchen Sirius–Villa här

 

Bollnäs–Tillberga

Var: Sävstaås, 19.00

Följ matchen på Bandypuls: Liverapportering med start 18.50

Analys: Bollnäs hemma på Sävstaås en fredagskväll ska alltid vara en utgångsetta på kupongen. Många blickar är ju såklart på superstjärnorna Hellmyrs och Berlin. I bakhuvudet ska man dock ha att Tillberga inte är samma lag som bara tog fyra poäng ifjol, utan rejält förstärkt med ryssen Shamsutov i spetsen. Det här kan nog bli jämnare än väntat, förutsatt att Tillberga har skakat av sig 1–11-förnedringen i genrepet mot Vetlanda...

19.00: Följ Bollnäs–Tillberga här

 

Kalix–Kungälv

Var: Kalix IP, 19.00.

Analys: Två av de jobbigaste ställena att åka till för motståndarlagen ställs mot varandra i premiären. Kalix långt i norr mot Kungälv från motorvägsarenan Skarpe Nord. Tätt, tufft och fysisk känns som rimlig matchbild – och 3–3 på tavlan när domaren blåser av efter tre minuters tillägg.

 

Västerås SK–Hammarby

Var: ABB Arena, 19.00

Följ matchen på Bandypuls: TV-sändning med start 18.50.

Analys: Mesta mästarna möter Bajen direkt i ett häftigt tungviktsmöte. Nu bör dock VSK ha kommit lite längre än Hammarby, och ska räknas som favorit i den här premiärmatchen. Hammarby dras dessutom med skador på viktiga spelare i försvaret och på mittfältet: Robert Rimgård och Per Einarsson. Frågan är när VSK var så här stor favorit i en elitseriematch mot Hammarby senast?

18.50: Se TV-matchen Västerås–Hammarby här

 

Edsbyn–Gripen Trollhättan

Var: Svenska Fönster Arena, 19.00.

Följ matchen på Bandypuls: Liverapportering med start 18.50.

Analys: Edsbyn med tunn trupp har på ett imponerande sätt tagit sig igenom en skadefylld försäsong. Premiären hemma mot nykomlingen Gripen kan inte sluta på något annat sätt än en säker storseger. Kvalitetsskillnaden ska vara så pass stor mellan de här två lagen.

19.00: Följ Edsbyn–Gripen här

Mer läsning