Fredag 14 december
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bandypuls matchguide inför fredagens matcher: "Magkänslan säger att skyttet avgör"

/
  • Bandypuls redaktör Christoffer Million tror att Villa Lidköping och herrarna Johan Esplund och Daniel Andersson får spelet att lossna i hemmapremiären mot VSK.

Efter en veckas uppehåll sedan premiäromgången är det dags för bandy igen.
På fredagskvällen spelas fem matcher runt om i landet. Här är guiderna – och Christoffer Millions tips – inför avslag.

Annons

VILLA LIDKÖPING–VÄSTERÅS SK

När: 19.00.

Var: Sparbanken Lidköping Arena.

Villas senaste match: 4–1 (b) Sirius.

VSK:s senaste match: 3–0 (h) Hammarby.

Analys: Villa bortabesegrade Sirius i premiären, men har fortfarande en bit kvar till toppformen. Får något helt annat att bita i på fredagskvällen. VSK imponerade i hemmapremiären och nollade Hammarby med sin kompakta defensiv. Oerhörd tyngd även i offensiven. Bortalaget knapp favorit här. Väljer dock att sätta en etta i tron att Villa – och inte minst Johan Esplund – får spelet att lossna inför fulla läktare i den glödheta hemmapremiären.

Tips: 5–4.

 

TILLBERGA–VÄNERSBORG

När: 19.00.

Var: ABB Arena.

Se matchen på Bandypuls: Tv-sändning från 18.50.

Tillbergas senaste match: 3–6 (b) Bollnäs.

Vänersborgs senaste match: 2–4 (h) Sandviken.

Analys: Tillberga var bara en monsterräddning från att ta ledningen med 4–2 på Sävstaås i premiären. I stället vände Bollnäs och vann. Visade direkt att laget har en annan kraft jämfört med i fjol. Ställs här mot ett på försäsongen vilset Vänersborg som stod upp bra hemma mot SAIK . Magkänslan säger att IFK:s skytte avgör den här ovissa matchen.

Tips: 3–5.

 

VETLANDA–BOLLNÄS

När: 19.00.

Var: Sapa Arena.

Se matchen på Bandypuls: Tv-sändning från 18.50.

Vetlandas senaste match: 4–3 (h) Broberg.

Bollnäs senaste match: 6–3 (h) Tillberga.

Analys: Unga, spännande Vetlanda fick en kanonstart i elitserien, men fick slita för segern mot Broberg. Likadant för Bollnäs som slog Tillberga, men som var rejält illa ute en bit in i andra halvlek. Kollar man på pappret ska Bollnäs vara förhandstippat här, men laget har inte vunnit i Sapa Arena sedan februari 2012. Krysskänsla.

Tips: 4–4.

 

KUNGÄLV–SIRIUS

När: 19.00.

Var: Ale Arena.

Kungälvs senaste match: 5–5 (b) Kalix.

Sirius senaste match: 1–4 (h) Villa.

Analys: Två klubbar som kämpar för att klara elitlicensen för nästa säsong. Kungälv snodde poäng i Kalix förra veckan och Sirius gjorde vad man kunde mot Villa. Här får Ari Holopainens gäng gälla som favoriter. Vill Kungälv undvika en kvalplats i framåt våren är det här en match som laget måste – och ska – vinna.

Tips: 6–3.

 

GRIPEN TROLLHÄTTAN–KALIX

När: 19.00.

Var: Slättbergshallen.

Gripen Trollhättans senaste match: 2–6 (b) Edsbyn.

Kalix senaste match: 5–5 (h) Kungälv.

Analys: Svårbedömt möte mellan en nykomling som stod emot överraskande starkt i Edsbyn och ett Kalix som "floppade" mot Kungälv. Å ena sidan har Gripen hemmapremiär på en fredag kväll inför lojala supportrar som längtat efter elitserien i åratal. Å andra sidan bör Kalix ha så pass mycket mer kvalitet efter de senaste säsongerna i högstaserien. Norrbottningarna jagar revansch efter sena poängtappet i premiären och vinner här – till slut.

Tips: 3–5.

Mer läsning