Onsdag 20 februari
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bekräftat: Ryska talanger klara för Kalix

Ivan Detsura och Alexander Zheltyakov är klara för Kalix. Värvningarna från Jenisej bekräftades av klubben på måndagskvällen.

Annons

I fredags kom uppgifter om att två ryska 22-åringar från Jenisej var klara för Kalix, som sedan tidigare hade bekräftat två värvningar från öst – utan att avslöja namnen.

Uppgifterna om att spelarna var Ivan Detsura och Alexander Zheltyakov visade sig stämma. På måndagskvällen presenterades nyförvärven av Kalix.

– Vi har handplockat dem med tanke på att de är unga. Dessutom kommer de från en bra klubb som fostrar bra spelare, säger Kalix nye huvudtränare Andrei Nuzhdinov till Norrländska Socialdemokraten .

Ivan Detsura och Alexander Zheltyakov.

På Kalix Facebooksida beskrivs Ivan Detsura som en "spelskicklig mittfältare med bra skridskoåkning" medan Alexander Zheltyakov är "en målfarlig forward med spetsegenskaper i straffområdet".

Kalix nyförvärv, som enligt klubbens Facebooksida lovordas av Jenisejs tränare Sergej Lomanov, har spelat ytterst sparsamt i den ryska mästerklubbens a-lag. I fjol var det bara Alexander Zheltyakov som fick chansen. Då gjorde han två mål på tre matcher i den ryska superligan. I b-laget, som spelar i ryska andraligan, noterades han för 52 mål på 35 matcher.

Ivan Detsura gjorde 34 mål på 35 matcher i Jenisejs juniorlag förra säsongen.

Mycket tyder på att de ryska värvningarna är Kalix sista drag i lagbygget.

– Därmed känner vi oss nöjda med vår trupp. Vi håller dock en plats öppen, säger Peter Stock i ett pressmeddelande.

Sedan tidigare är det klart att ryske Anton Khrapenkov stannar i Kalix ytterligare en säsong.