Söndag 20 januari
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Blytungt slut för Villa – som tappade segergreppet två gånger: "Det kändes jättemärkligt att spela"

/

Efter en 104 minuters holmgång avgjorde Per Hellmyrs den andra semifinalen med att göra 8–7.
Men Villaförsvararen Martin Andreasson kunde ändå hitta en liten ljusglimt efter målfesten på Sävstaås
– Vi har spelat fyra slutspelsmatcher som varit avgjorda efter en timme. Ska man gå vidare måste vi spela bra i minst 90 minuter, så det här får vi lära oss saker av, säger han.

Annons

Villa Lidköping kom till Sävstaås med stort självförtroende efter att man i torsdags krossat Bollnäs med 8–1 inför en kokande och fullsatt hemmaarena. Men när semifinal 2 blåstes i gång på lördagen var man inte med – över huvud taget.

– Det kändes jättemärkligt att spela, jag tycker Bollnäs är bättre än oss hela matchen. Vi kan vara rätt glada att komma undan med ledning 4–2 i halvtid. De måste ha undrat vad som hände, säger Martin Andreasson.

Ja, för Bollnäs finske veteran Ville Aaltonen gav Bollnäs en 2–0-ledning inom loppet av drygt tio minuter och Villa såg ut som ett allsvenskt lag. Ingenting stämde och allt handlade om att hålla fortet mot ett fruktansvärt bra Bollnäs som matade på i en jämn och tung offensiv på bred front.

– Vi är för dåliga i dag, vi kan inte åka upp hit och släppa in sju baljor, vi kommer hit och är knappt med i början. I det stora hela gör vi en alldeles för dålig match, säger Villastjärnan Daniel Andersson.

Men Villa Lidköping skaffade sig läge att vinna matchen.

David Karlsson och Lars Fall gjorde två snabba mål fram till 2–2. Och i minut 41 fick Daniel Andersson en fin boll från Magnus Muhrén och satte 3–2, och när samme Muhrén fick fram bollen till David Karlsson i den 44:e minuten kom jublet för 4–2.

Men Bollnäs bröt tillbaka direkt i andra halvlek och kvitterade igen. För att återigen tappa till 4–7.

– Sen gör de 7–5-målet (Christian Mickelsson) direkt efter vilket gör att de får energi. Vi går bort oss med väldigt mycket folk och sen vet jag inte varför vi inte får bort bollen. Det är deras sista halmstrå som de också griper, säger Martin Andreasson, som inte hade någon rolig dag på jobbet.

– Båda backlinjerna fick vittja nätet väl ofta, ovant för båda lagen. Det är väl kul att bjuda TV-publiken på det här även om det är så surt att förlora. Vi är inte alls bra i vår defensiv i dag.

Villa hade sedan något jätteläge att avgöra i förlängningen, men i stället blev det Per Hellmyr som med sitt tredje mål satte avgörande 8–7.

– Det är inget drömläge de gör mål på, men det är ett drömläge de får hörnan på, säger Martin Andreasson.

Nu väntar retur på onsdag. Hur tänker du inför den?

– Det är egentligen bara att spela som i torsdags, om Bollnäs gör det också. Nej då, det finns en del att skruva på. Det var skillnad på Bollnäs i dag och senast. Men vi hade bra koncentration och bra matchplan så det var inte det som var felet idag.

Mer läsning