Onsdag 20 februari
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bollnäs-bröderna bryter med bandyn: "Han har slutat hos oss"

Den yngre har brist på motivation och diger skadehistorik.
Den äldres kontrakt med Sirius gick ut i våras.
Nu ser det ut som att bägge bröderna Jens och Jimmy Lindgren bryter med bandyn.
– Det är motivationen och suget som är lite upp och ner, säger Bollnäs tränare Jocke Forslund om Jens Lindgren.

Annons

Till den här säsongen har Bollnäs värvat både anfallaren Patrik Nilsson och tagit tillbaka mittfältaren Pär Törnberg i laget, vilket ger något av en mördande konkurrens.

22-årige mittfältstalangen Jens Lindgren har länge dragits med en höftskada, även om han står noterad för 22 elitseriematcher förra säsongen. Säsongen innan blev i stort sett spolierad. Nu kan Bollnäs tränare Jocke Forslund bekräfta att Jens Lindgren inte längre ingår i truppen.

– Han har slutat hos oss så att säga, eller tagit en paus. Det är motivationen och suget som är lite upp och ner. Skulle han vilja komma igång igen så är det väl Snoddas (b-laget i division 1) som gäller först och främst, säger Jocke Forslund.

Jens Lindgren.

I försäsongsmatcherna har Bollnäs startat med Per Hellmyrs, Daniel Berlin och Ville Aaltonen på mittfältet – medan Pär Törnberg och Tobias Björklund (ny roll från att tidigare ha varit anfallare) bytt av.

– Det är de tre i dagsläget som står på isen först, säger Jocke Forslund, som startat med Patrik Nilsson och Christian Mickelsson från start på topp, med Oskar Olsson som avlastning.

LÄS MER: Hellmyrs nöjd efter styrkebesked

Jonatan Sundberg, anfallaren som förra säsongen var utlånad till allsvenska Ljusdal, har ännu inte fått några minuter i träningsmatcherna.

Enligt uppgifter till Bandypuls slutar även Jimmy Lindgren med bandyn. Han slog igenom med stor succé i elitserien redan som 15-åring i Bollnäs GIF och representerade det svenska landslaget på U15-, U17- och U19-nivå. Efter säsongen 2013/2014 lämnade han moderklubben för spel i Sirius under två säsonger . I våras gick kontraktet med Uppsalaklubben ut och nu uppges han bryta med bandyn.

LÄS MER: Jimmy Lindgren om Sirius krasch på Sävstaås

Bandypuls har sökt både Jens och Jimmy Lindgren, som är söner till Bollnäs klubbchef Robert Lindgren, vid ett flertal tillfällen utan framgång.

Bollnäsfostrade Jimmy Lindgren, de senaste två säsongerna i Sirius.