Onsdag 20 februari
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bollnäs föll igen i ABB Arena

/

Två starka kvartsfinaler i ABB Arena – men ännu ingen seger .
Nu måste Bollnäs ta två raka mot VSK om drömmen om semifinal ska bli verklig.
– Vi är väl medvetna om att vi måste vinna, säger vikarierande vänsterbacken Ville Aaltonen efter 3–8-förlusten.

Annons

Efter lördagens 2–3-förlust efter förlängning i ABB Arena gjorde Bollnäs en ny stark insats i Västerås på torsdagen. Men det gick inte den här gången heller för gästerna – som måste vinna en match på bortais för att kunna nå semifinal.

Förutom första halvlekens inledande tio minuter, där VSK gick upp till 2–0, var laget under stora delar drivande i matchen. Men när den tredje kvartsfinalen stod och vägde vid ställningen 3–3 i mitten av andra halvlek gick hemmalaget upp till 5–3 via två snabba, matchavgörande mål.

– De utnyttjar sina chanser och vi kanske tappar... inte tålamod, men vi går lite för rakt och gör inte rätt val. Gör man inte det mot VSK är det mål direkt, säger Ville Aaltonen som gjorde en stark insats som vänsterback i avstängde Erik Stoors frånvaro.

– Det känns helt okej. Det spelar ingen roll var jag spelar, om Jocke (Forslund, tränaren) tycker att det är bästa alternativet så kör vi så. Jag är rätt van att spela i defensiva roller på mitten också, så det är inga konstigheter.

Ville Aaltonen menar att det var i framför allt första halvlek som Bollnäs kunde ha skaffat sig ett bättre utgångsläge inför fortsättningen i kvartsfinalserien.

– Vi har jättebra chanser i första och borde ha haft en till straff när Ståhl (Markus) var igenom, hakades upp och inte fick avsluta. Men VSK är bra, det får man ge dom en eloge för, säger finländaren.

– Men vi behöver vara mer noggranna överlag för det är lite för enkla mål i dag också. Vi måste stänga igen bättre.

Under hela matchserien har Bollnäs haft fokus på defensiven och att hålla mycket i boll. Hittills har det inte räckt för att rubba VSK i ABB Arena. Lösningen för att lyckas göra det låter åtminstone enkel.

– Spela bättre, helt enkelt. Vi skapar tillräckligt många målchanser i dag också, men Bergwall (Andreas) gör några fina räddningar, säger han och fortsätter:

– Men vi behöver inte gräva ner oss, det kommer matcher hela tiden och det är bra. Vi är väl medvetna om att vi måste vinna hemma och borta nu. Det är bara att åka hem och ladda om kropparna inför lördagen. Förhoppningsvis blir det mycket folk, säger han om den fjärde kvartsfinalen som spelas på Sävstaås.

Bollnäs mål gjordes av Andreas Westh (hörna), Daniel Berlin och Per Hellmyrs – som läckert kvitterade till 3–3 efter att Andreas Westh petat en straff till ytterhalven som rundade Andreas Bergwall.

Fotnot: Samuli Koivuniemi utgick med befarad hjärnskakning i första halvlek. Mer info om detta kommer.