Söndag 20 januari
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bollnäs har allt i egna händer

/

Bollnäs gjorde jobbet mot Kalix.
Det räckte för att ta två viktiga poäng i jakten på topp 4.
– Nu har vi allt i egna händer de två matcher som är kvar, säger Daniel Berlin.

Annons

Ett tätt spelande Kalix bjöd på få lägen för Bollnäs, samtidigt som man var livsfarliga i sina omställningar. Det gav alla förutsättningar för en tätt match – och så blev det också.

– Två poäng är viktigast i dag. Vi möter ju ett lag som bara försvarar sig och vill ställa om och kontra på oss, säger Daniel Berlin, som var den mest drivande spelaren i hemmalaget som hade svårt att kugga i på allvar.

– Vi får kriga för det.

Johan Sundqvist gav Kalix ledningen efter fem minuter, och sedan var han inblandad i gästernas samtliga mål. Bollnäs höll sig i förarsätet efter Daniel Berlins 2–1-mål i 22:a minuten, även om Kalix vägrade släppa taget.

När Markus Wikman lirkade in 4–2 efter halvtimmen såg det ut att tippa över till hemmalaget, men då spelade Johan Sundqvist fram Christoffer Norin till 4–3 som stod sig fram till paus.

Det blåste en del på Sävstaås och efter paus var det Bollnäs tur att vända upp med den i ansiktet. Och det löste sig också bra, laget radade upp hörnor – sju i andra halvlek – och i 61:a minuten kunde Andreas Westh göra 5–3.

– Det var rejäl motvind i andra halvlek och då är det dumt att tuta och köra rakt in i dem. Men det gjorde vi ändå lite och släppte ett par billiga mål, säger Daniel Berlin, och tänker nog främst på Kalix sista reducering när Erik Olovsson väl enkelt fick sätta 5–4.

Men närmare kom aldrig norrbottningarna som saknade tyngd för en slutforcering för att hota Bollnäs seger.

Nu väntar på papperet tuffare uppgifter för Bollnäs som på lördag möter Vänersborg på bortaplan, sedan avslutas elitserien på tisdag då man tar emot Västerås.

– Man vill ju spela fler hemmamatcher än borta i ett slutspel. Nu har vi allt i egna händer de två matcher som är kvar, vinner vi så kommer vi sluta minst fyra och det är bra matcher att få i benen inför slutspelet, säger Daniel Berlin, som känner att formen är på väg tillbaka efter influensan han ådrog sig under landslagssamlingen i Småland..

– Jag är inte helt fräsch än, jag blev ju sängliggande med 40 graders feber i fyra dagar i och med landslagsuppehållet, och jag måste ju spela på energi för att vara bra. Men jag är väl på 80 procent i alla fall.

Mer läsning