Söndag 20 januari
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bollnäs jagar revansch – och fördel

/
  • Andreas Westh har gjort fem av Bollnäs 26 hörnmål. Ett viktigt vapen för ett lag med svårigheter att hitta spelmålen.

Det ligger mycket i tisdagspotten på Sävstaås IP.
Inte minst ett stort revanschbegär.
– Vi måste bara få bättre utdelning nu, säger Bollnäs lagkapten Andreas Westh, som minns bortakraschen (2–12) mot Västerås med blandade känslor.

Annons

– En konstig match. Jag tittade på den igen häromdagen, och första halvlek var faktiskt en av våra bästa den här säsongen. Vi skapade massor av chanser och kunde ha gjort åtta-nio mål. Men så blev det ju inte, säger kapten Westh, som bara kan förklara de sällsynt stora siffrorna med "pyspunka".

Ett värdebevis – innan proppen gick ur – var att Bollnäs i den svidande förlustmatchen faktiskt vann hörnstatistiken med 11–5.

Men gjorde bara ett mål på just de chanserna, och då var det Andreas Westh som pangade in en vänsterhörna – såklart.

– Visst ska de bli lite fler hörnmål på så många chanser. Den delen av spelet blir ju allt viktigare nu när det är dags för slutspel, det är en möjlighet vi måste utnyttja med full skärpa. Det kan bli helt avgörande, säger Westh.

Lagkaptenen är väl medveten om Bollnäs fortsatta problem att hitta spelmålen.

Om vi lägger i hop produktionen från Bollnäs fyra mest offensiva spelare (och räknar in Per Hellmyrs där) så blir den totala skörden 38 mål.

Som jämförelse kan noteras att Västerås hete topptorped Jonas Nilsson nu är uppe i 52 mål.

Ekvationen för framgång blir därmed rätt enkel för Bollnäs del – fortsätta äga mycket boll, hålla tätt bakåt och ta tillräckligt många av de chanser som bjuds framåt för att vinna matcher.

– Så ser det ut i varje match, det är små marginaler och stenhårt jobb i 90 minuter som gäller för oss. Vi får inget gratis, men kanske kan det lossna lite mer nu, säger Westh.

Skulle det ge seger, eller åtminstone poäng, i tisdagens sista rafflande omgång kan det få stor betydelse för möjligheterna i slutspelet.

– Revansch är en sak, viktigast vore att lyckas knipa minst en fjärde plats och en favör. Inte minst skulle det innebära att vi säkert slipper Sandviken och Västerås i en kvartsfinal, och det vore ju önskvärt, säger kapten Westh.

Har ni förberett er för valmöjligheten om ni skulle nå en tredje plats?

– Jodå, vi är redo och vet precis vad vi gör i det läget. I sann demokratisk anda har alla i laget fått skriva lappar med önskemål.

Men ännu återstår 90 ovissa minuter, och där kan rådande blidväder bli en temposänkande fördel för Bollnäs mot ett formstarkt Västerås med chans på serieseger.

– Det tror jag nog. Isen blir lite mjukare och segare, det är lätt att snabbt dra på sig mjölksyra. Det gäller att spela lite smart och inte rusa i väg i onödan, säger Andreas Westh – särskilt glad över att få vara med på festen den här säsongen.

– Det kan du tro, och det ska bli jäkligt spännande. Och extra kul att avsluta grundserien med säsongens viktigaste match, och att få mäta sig med ett topplag. Det är också bra att ha med sig in i ett slutspel.

Mer läsning