Söndag 20 januari
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bollnäs tillbaka i Svenska Cupen: "Vi behöver träna på att spela bra efter långa resor"

Förra säsongen tackade Bollnäs nej till spel i Svenska Cupen. Men nu är man tillbaka – på grund av osäkerheten runt Champions Cup.

Annons

LÄS ÄVEN: Därför tackade Bollnäs nej till Svenska cupen 2015

– Vi var lite osäkra på statusen på Champions Cup efter att jag pratat med Stefan Karlsson. Det är noll intresse från Ryssland. Den turneringen kommer inte bli vad den varit, annars hade vi prioriterat den, säger tränaren Jocke Forslund.

I stället blir det fullt fokus på Svenska Cupen som avgörs i Lidköping. En perfekt förturnering inför höstens stora mål som är World Cup i Sandviken.

Bollnäs tränare Jocke Forslund ser Svenska Cupen som en bra helg inför World Cup.

LÄS ÄVEN: Så spelas Svenska cupen 2016

– En sak vi behöver träna på är att spela bra efter långa resor. För vi gjorde inte det så bra på de långa resorna till de södra lagen förra säsongen. Så första matchen mot Villa blir som en vanlig bortamatch. Vi får träna på det i skarpt läge fast det inte är det, säger Jocke Forslund, som också gillar tanken på tuffa matcher över 2x30 minuter.

– Eftersom vi satsar på World Cup så får vi bra träning inför det också.

Hur gör ni med Champions Cup?

– Om det blir två matcher så är vi med, inte om det blir fler. Då hoppar vi av där, man måste ha en balans så att det inte blir för mycket. Vi är inte så många i truppen så vi får vara smarta i uppläget.

Bandypuls söker Edsbyns sportchef Stefan Karlsson för en kommentar kring statusen på Champions Cup.

Mer läsning