Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bollnäsmålvakten självkritisk trots stormatchen: "Vetlandas mål känns inte omöjliga"

/
  • Niklas Prytz i Bollnäsmålet hade en svettig kväll i Vetlanda. Hans storspel räckte nästan till poäng.

När Niklas Prytz räddade Johan Löfstedts straff var han tio minuter från att bli poängräddare för Bollnäs.
I stället avgjorde Vetlanda med tre minuter kvar.
– Riktigt surt såklart, säger Niklas Prytz.

Annons

Två jätteräddningar i första halvlek. Sedan en till jätteparad i andra halvlek.

Bollnäs målvakt Niklas Prytz var en gigant borta mot Vetlanda. Men poängräddare fick han inte bli.

I den 87:e minuten fick Joakim Andersson på ett skott snett utifrån, ett skott som gick in i nätmaskorna bakom Prytz.

– Det är lätt att vara självkritisk nu. Vetlanda gör två mål som inte känns helt omöjliga att ta, säger Niklas Prytz.

Bara sju minuter tidigare räddade han en straff när han överlistade Vetlandas straffskytt och lagkapten Johan Löfstedt.

– Deras anfallare gick runt Jens Wiik och jag tycker att han får avsluta, men det är svårt för mig att säga om det var rätt dömt eller inte. Det är såna situationer i varje match. Sen syntes det ganska tydligt var han (Johan Löfstedt) skulle skjuta så jag gick väl rätt. Det var en skön räddning, säger Prytz.

Bortsett från Niklas Prytz räddningar var det en tillknäppt historia i Sapa Arena. Bollnäs tog en tidig ledning när Anders Spinnars sköt in matchens andra hörna efter elva minuter.

Christian Mickelsson, som anslöt till Bollnäs från Vetlanda inför säsongen, hade det tufft i sin förra hemmaarena. Efter 25 minuter tacklades han bryskt över sargkanten av Pontus Blomberg, vilket ledde till stort gruff med nästan alla spelare inblandade.

Bollnäs kontrollerade större delen av första halvlek, men Vetlanda stack upp i ett par farliga lägen. Farligast var segerskytten Joakim Andersson som i näst intill friläge krutade på från nära håll, men Prytz lyckades rädda till hörna.

– Vetlanda gör en bra match, det kändes som att dom ville vinna mer än oss i dag. Vi var bra med i första halvlek och har chanser för att göra betydligt fler mål. Deras målvakt (Christian Boman) gjorde en jättebra match.

Kvitteringen kom efter knappa timmen då Pontus Vilén lyfte in bollen från dålig vinkel. Ett av många lägen som uppstod efter snabba spelvändningar av hemmalaget.

LÄS MER: Prytz inför säsongen: "Vi har otroligt hög kapacitet"

Efter slutsignalen hade Niklas Prytz svårt att glädja sig över sin egen insats. Bollnäs fick lämna Sapa Arena utan poäng.

– Visst gör jag väl någon bra räddning, men man vill vinna matcher och jag ska ändå vara med på något av målen som dom gör, säger han.

Men nu måste du ligga bra till att få fortsätta i målet?

– Just nu tänker jag inte i dom banorna. Man vill alltid spela men huvudsaken är att ta poäng och det är ändå upp till Jocke (Forslund, tränaren) att avgöra, säger Niklas Prytz.

På onsdag ställs Bollnäs mot Hammarby hemma på Sävstaås. Då lär det krävas mer än ett mål framåt för att Bollnäs ska ta poäng.

– Vi får sätta oss ner och prata om spelet, för då måste vi vara bättre än så här, säger Niklas Prytz.

LÄS MER: Vetlanda börjar om med ung trupp

Vetlanda har börjat säsongen med två raka segrar och har chans på en tredje tvåpoängare på onsdag, borta mot Vänersborg.

Mer läsning