Onsdag 20 februari
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Broberg avslutade med förlust

/

Vadim Arkhipkin inledde med ett vackert solomål.
Men släkten är värst för Broberg – Adam Gilljam blev matchvinnare för Hammarby med två mål och en assist.
– Vi gav väl bort lite för enkla mål, säger Robert Dammbro.

Annons

Broberg lyckades inte följa upp de två senaste matcherna mot Vetlanda och Villa med ytterligare en seger. Hammarby vann den för hemmalaget betydelselösa avslutningsmatchen med 6–3 (3–2) – och knep därmed den så viktiga fjärdeplatsen i elitserien en poäng före Bollnäs.

– Jag tycker vi gör en bra match. Vi gav väl bort lite för enkla mål, framför allt i första halvlek, säger Robert Dammbro.

En helt matchavgörande sekvens kom vid ställningen 4–3 till Hammarby med dryga kvarten kvar att spela.

Martin Söderberg fick ett öppet läge, men avslutet från straffpunkten gick en bit över målet. I anfallet efter fick Hammarby en straff. Och på den gjorde Adam Gilljam inget misstag på. Den tidigare Brobergsspelaren spelade också fram till Kalle Spjuths 4–3 mål.

– Hammarby hade också lite mer att spela för. Det är kanske därför också de enkla misstagen kom till, säger Dammbro.

Hur känslan inför slutspelet som startar på lördag?

– Den är bra. Vi har gjort tre bra matcher på slutet. Det gäller att täta igen lite i defensiven och slipa på några saker.

När Broberg mötte Villa för knappt en vecka sedan bjöd Martin Söderberg på säsongens mål på Hällåsen. Nu var det Vadim Arkhipkins tur att bjuda på konster ur den högre skolan. Men bara sex minuter på klockan fick han bollen på mittplanen av Söderberg. Sekunder senare stod det 1–0 till hemmalaget – ett mål som fick Hammarbys nygamla tränare Magnus Brodén att slå ut med armarna i en frågande gest.

Men sedan tog Hammarby över matchen mer och mer.

Adam Gilljam svarade också, likt Arkhipkin, för ett solomål.

Henrik Rehnvall räddade en straff i mitten av den första halvleken.

Den andra halvleken bjöd inledningsvis på bättre fart från hemmalagets sida.

Kvitteringen kom också i den 58:e minuten. Rolf Larsson hittade Jonas Engström framför mål, men Patrik Hedberg räddade inte bättre än att Martin Söderberg rakade in bollen från nära håll.

Skyttekungens 37:e mål för säsongen.

Sedan kom Hammarbys segerryck.

Broberg tog en timeout i den 83:e minuten. Strax efter fick Robert Dammbro också ett öppet läge efter en lyra från Jonas Nygren, men skottet gick utanför.

I och med förlusten slutade Broberg på åttondeplats i elitserien.

Efter kvällens matcher är dags för de tre bästa lagen att välja motståndare i de kommande kvartsfinalerna. Robert Dammbro var säker på sin sak vad som väntar Broberg på lördag.

– Det blir Sandviken, säger han.

Runt klockan 21.30 på tisdagskvällen vet vi om han fick rätt.

Fotnot: Broberg höll ett tal före matchen och spelade också med ett svart sorgeband på armen för att hedra den bortgångne klubblegendaren Roland "Paris" Strandlund som gick bort i måndags.