Måndag 18 februari
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Broberg startar om efter kraschen: "Det var en påminnelse för oss"

/

Broberg har hittat en högre grundnivå den här säsongen.
I alla fall fram till mötet med Vänersborg – och 1–9-kraschen hemma på Hällåsen.
Nu ska laget plocka ihop spillrorna för att prestera en slagkraftig derbyinsats

Annons

– Vi snackade kort om direkt efter och valde sedan att släppa matchen. Men det var en påminnelse om att man måste vara 100 procent laddade för varje match. Hela första halvlek var som en chock, säger tränaren Fredrik Rexin.

TV: Så såg det ut när Vänersborg körde över Broberg

Enligt Rexin var det förhoppningsvis en slutpunkt på en svag period för Söderhamnslaget som föll mot Västerås och med nöd slog Gripen med 3–2 innan mötet med Vänersborg.

– Vi har varit i en liten svacka den här sista veckan, Sirius borta var inte helt perfekt heller. Men i efterhand kan jag ändå säga att vi slog Gripen och Gripen har gjort starka prestationer på slutet. Så nu är man nöjd med de poängen, säger han.

Så det är ändå hyggligt starka huvuden på spelarna inför derbyt mot Bollnäs?

– Jo, vi har ändå tagit de poäng vi ska, förutom den senaste matchen. Så vi ligger med bra ändå. Nu är ju Vadim (Arhipkin) tillbaka igen till derbyt och sedan får vi vila en vecka så kanske Robert Dammbro är tillbaka också. Det betyder mycket för oss.

Hur har skadorna sinkat er?

– Man har inte råd att tappa två, tre av de bästa spelarna, det är det inget lag som kan. Men det ska inte påverka som mot Vänersborg.

LÄS MER: Kapten Fryklund efter superkraschen: "Katastrof, överallt"

Fredrik Rexin ser nu fram mot tisdagens derby i Bollnäs, säsongens första möte mellan hälsingelag.

– Bollnäs har ju lagt mer press på sig själva och ligger långt efter den plan de har. För dem handlar det om att vara bäst i mars, men de måste hänga med nu också om de ska göra det, säger Brobergstränaren, som tror på en match med mycket derbykaraktär.

– Vi har lika många poäng och det blir en holmgång med mycket fysiskt spel, det kommer inte bli 0–7 i paus den här gången, så mycket kan jag lova. Det ska bli enormt roligt att tävla mot Bollnäs.

LÄS MER: Tabelläget inför derbyt