Söndag 20 januari
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Brobergs ordförande om flyttryktet: "Jag vet ingenting"

/

Svenne Olsson bekräftar intresset från andra klubbar.
Men Brobergs ordförande känner inte till att han ska vara på väg bort.
– Det är inget Svenne tagit upp med mig eller diskuterat, säger Nils Stefansson.

Annons

Brobergs tränare Svenne Olsson nämns i vissa sammanhang som ett av alternativen till att komplettera Anders Jakobsson i tränarstaben runt Sandvikens AIK inför den kommande säsongen. Det som talar emot detta är att det inte bekräftats från något håll, samtidigt som ordföranden i Broberg Bandy, Nils Stefansson säger sig vara ovetande om de eventuella flyttplanerna.

– Jag vet ingenting. Det är inget Svenne har tagit upp med mig eller diskuterat. De diskussioner vi har haft senast har att göra med truppen och den framtida klubbekonomin. Alla är fria. Men jag tar det tills vidare som en intäkt att han är sugen på något sätt vara med i det här.

Har någon från Sandviken varit i kontakt med er?

– Nej. Vi bygger vidare tryggt och är nöjda med utvecklingen den senaste tiden. Vi betraktar det som ett rykte tills vi vet något annat, säger Nils Stefansson.

På onsdagsmorgonen vann Sverige Lettland med 14–2 och är klar för semifinal i VM. Bandypuls reporter Rikard Bäckman, som är på plats i Chabarovsk, fick en pratstund med den assisterande förbundskaptenen Svenne Olsson direkt efter slutsignalen.

– Det är några klubbar som har hört sig för om mina tjänster. Några av dem har fått ett nej, någon har inte fått ett nej, säger han.

Sandviken har inte fått ett nej, alltså?

Svenne Olsson svarar med tystnad och ett litet leende.

Men det är Broberg och Sandviken kvar?

– För Brobergs del är jag inne på att vi får titta på att hitta några till bredvid a-laget. Jag har kört i sju år nu, och min ambition är att eventuellt kunna ta ett steg tillbaka.

Svenne Olsson har under tidigare år haft en hel del förfrågningar från andra toppklubbar runt om i landet, men då valt att tacka nej. 42-åringen sitter just nu på tredubbla stolar i Broberg och är parallellt med tränarjobbet både sportchef och marknadsansvarig.

– Den lösningen blir jättetuff att köra i flera år, det är inte rättvist mot mig, föreningen eller spelarna att ha tre-fyra roller samtidigt, säger han till Bandypuls reporter i Chabarovsk.

Beslutet väntas komma tidigast under nästa vecka.

– Jag har valt att fokusera på att få ihop en bra trupp, och det kommer bli ett bra lag i Broberg efter våra ekonomiska förutsättningar, säger han

Mer läsning