Onsdag 20 februari
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Brobergs skadesmäll inför intensiv matchvecka: "Vi tappar en dimension"

/

Här är beskedet Broberg inte ville ha.
Robert Dammbro är skadad igen och riskerar att bli borta i en månad.
– Det är värre den här gången, säger tränaren Fredrik Rexin.

Annons

Broberg har ett intensivt matchschema framför sig med tre matcher på fem dagar mot Sirius (onsdag), Västerås (fredag) och Gripen (söndag). Men då tvingas Söderhamnslaget klara sig utan mittfältaren Robert Dammbro som i senaste matchen mot Kalix slog upp en gammal ljumskskada.

LÄS MER: Peuhkuri vill spräcka målnollan i kusinkampen

– Det högg verkligen till och det är värre den här gången. Även om vi har en bred trupp är det tre-fyra spelare man helst av allt inte vill tappa och Dammbro är en av dem. Han en oerhörd bra tvåvägsspelare, speciellt i defensiven, säger Fredrik Rexin.

Hur länge blir han borta?

– Det är svårt att säga. Jag föreställer mig en månad ungefär. Om han kommer tillbaka tidigare får vi se det som en bonus.

– Fritiof (Hagberg) har spelat från start senaste två matcherna och gjort det riktigt bra. Jag är inte orolig, men vi tappar en dimension med Dammbro.

LÄS MER: Dammbro riskerar missa fler matcher

Det är också en sjukdomsvåg som härjar genom Brobergs lag. I tur och ordning är det Jonas Nygren, Dennis Wasberg, Robert Dammbro och Robin Redin som tidigare varit däckade.

– Vi har börjat med handsprit i omklädningsrummet och varit noga med det. Men det sprider sig och snart har vi haft hela laget sjuka i olika omgångar.

Den senaste i raden att drabbas är Filip Skoglund. Ett besked om hans medverkan mot Sirius kommer först efter träningen på tisdag kväll.

Vad kan ni förvänta er mot Sirius?

– De har en tight defensiv och ger inte motståndaren mycket utrymme centralt. Vi behöver komma upp ett snäpp jämfört med mot Kalix. Då gjorde vi kanske vår sämsta prestation i år, men vi fick med oss två poäng, säger Fredrik Rexin.

LÄS MER: Stefan Larsson en vinnare i återkomsten