Söndag 20 januari
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Brobergstränarens ilska: "En totalt horribel straff"

/
  • Brobergs tränare Fredrik Rexin hade en ganska omtumlande afton på Hällåsen.

Fredrik Rexin gör sin första säsong som huvudtränare i elitserien.
I Brobergs hemmamatch mot Västerås rök han ihop med både domaren och VSK-tränaren Micke Carlsson.
– Vi skakar hand och skrattar åt det sen, säger 28-åringen efter den tunga 3–6-förlusten.

Annons

Brobergs 1–0-mål hemma mot VSK kom på straff efter en fasthållning – och Martin Söderberg förvaltade den på bästa sätt och sköt bollen i krysset otagbart för Andreas Bergwall.

Men ledningen fick hemmalaget bara behålla i drygt två minuter. Sedan fick VSK en straff som från sidan verkade väldigt konstigt dömd – och Anders Bruun sköt den säkert i nät bakom Dennis Wasberg.

Brobergs tränare Fredrik Rexin, som gör sin debutsäsong som huvudtränare i elitserien, reagerade kraftigt – en ilska som han sedan behöll mot huvuddomaren Daniel Labe under så gott som hela matchen ut.

– Jag vet inte om jag vill uttala mig om domarna... men jo, dom skickade ut ett snyftmejl i går om att vi måste bli bättre i kommunikationen med domarna...

Förbundet alltså?

– Ja.

LÄS MER: Dammbro ska kämpa sig tillbaka – igen

Det är bara straffen som upprör Fredrik Rexin, utan även en situation där VSK kunde kontra och göra mål.

– Först en totalt horribel straff, sedan får dom ställa om i ett läge där Söderberg (Martin) ska ha frislag med sig efter upprepade slag, säger Fredrik Rexin, som i ett annat ljus kan glädja sig åt en bra första halvlek av sitt lag – som slutade 2–2 efter att Martin Söderberg kvitterat i den 40:e minuten.

– Det är vår bästa halvlek hittills i år, där vi är bättre än Västerås. Men domaren bjuder in dom i matchen, säger han.

I den andra halvlekens skälvande avgörande rök Fredrik Rexin även ihop med Västeråstränaren Michael Carlsson. De båda hade en hätsk debatt med varandra från respektive spelarbås.

– Han ropar väl något... jag vet inte. Vi hetsar väl upp oss mot domaren båda två. Han tycker att de (domarna) kompenserar för i första, vilket de kanske gör, säger Fredrik Rexin.

Ni var arga på domaren och tog ut det på varandra?

– Ja, precis. Men vi skakade hand och skrattade åt det sen.

LÄS MER: Rexin efter första poängen

Broberg fick spela med tre man mer på banan vid ställningen 3–4 – men lyckades inte omsätta det i ettt kvitteringsmål.

– Där gör vi inte som vi sagt. Vi sa att vi skulle hota centralt, får ner dom och lägga ut på back-halv, gå runt och försöka skapa hörnor och inspel. Men vi gör det inte fullt ut, säger Fredrik Rexin.

På övertid var det i stället bortalaget som dödade matchen genom att göra både 3–5 och 3–6.

– Men grabbarna därinne säger att det var den bästa halvleken de har gjort, säger Fredrik Rexin om första 45 på Hällåsen.

LÄS MER: Här är Brobergs nya tränare

Redan på lördagen får Fredrik Rexin packa in sitt lag i bussen och resa i sydvästlig riktning. På söndagen väntar jumbon Gripen i Slättbergshallen – en match slutspelsjagande Broberg ska vinna.

– Vi får ta ut det här på dom. Men först ska jag ta ut det på domarna, om en minut får jag gå in dit, säger Fredrik Rexin.

Dit får inte vi följa med, va?

– Nej.

Mer läsning