Söndag 20 januari
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dramatiskt slut för Bollnäs: "Vi måste kunna stänga butiken"

/
  • Ville Aaltonen spelade back i stället för skadade Anders Spinnars, och gjorde en stormatch.

Ted Bergström avgjorde mötet med Bollnäs på matchens sista skott.
Ett bitterts slut – som kändes helt onödigt.
– Vi måste kunna få ett spelstopp innan de kommer till det läget, säger Bollnäs vikarierande back Ville Aaltonen.

Annons

Västerås och Bollnäs bjöd upp till en riktig fartfest i ABB Arena. Att Västerås spelar en frejdlig attackbandy är ingen hemlighet – men att Bollnäs skulle dansa var lite mer överraskande.

Men det gjorde laget, och faktum är att efter första halvlek såg det hur stabilt ut som helst.

TV: Axman och Hägglunds snabbanalys från ABB Arena

– Vi spelar riktigt bra och de gick lite på knä och vi hade lägen att kanske sätta tre bollar, säger Ville Aaltonen som i 36:e minuten satte en hörna för 2–1.

Ett rättvist resultat i paus då Bollnäs skapade fler klara lägen är hemmalaget som inte kom till på allvar framför Niklas Prytz i Bollnäsmålet. Men matchbilden ändrades efter paus.

– Men vi får inte i gång samma spel, vi får kolla på video och se vad som vi inte gjorde bra där. Det blev en helt annan matchbild där vi inte är tillräckligt tunga i offensiven. Det var tufft sista kvarten då de fick komma centralt och bredda så det blev bråttom för oss, säger Ville Aaltonen.

LÄS MER: Westh om kvartsfinalen mot Västerås

Ett avgörande läge kom vid 2–2, då Bollnäs fick straff efter Tobias Holmbergs kvittering. Men Christian Mickelsson missade mål och den missen kostade mycket.

– Det öppnade upp sig, jag vet inte om de fick energi efter att vi missade straffen. Men de har inte så mycket. Vi hade kontroll tycker jag och borde kunnat ta en poäng, säger Ville Aaltonen.

I stället kom avgörandet på tilläggstid. Först fick Bollnäs hörna med halvminuten kvar. Den slutade med en grov miss och Västerås kunde ställa om och skaffa sig sin 15:e hörna.

Den bombade Ted Bergström upp i nättaket, till tonerna från slutsignalen.

– Det går inte att försvara sig mot, bara att gratulera den träffen. Men samtidigt måste vi få spelstopp med en halvminut kvar efter vår hörna. Det kändes också som om det blev mer tillägg än det ska vara, tråkigt, säger Ville Aaltonen.

Går det att hitta något positivt att ta med sig?

– Det finns säkert mycket bra att ta med sig, men nu direkt efter match är det inte lätt. Man får fokusera på Gripen nu som kommer bli en tuff match det med. Synd att vi inte kan stänga butiken på slutet i dag, det känns surt.

Desto gladare var Västerås målvakt Andreas Bergwall:

– Det var en skön seger, det var en värdemätare och Bollnäs är djävulskt jobbiga att möta som håller boll och håller boll. Men vi löser det till slut.

Du har väl inte missat Bandypuls app? Ladda ner den här!

Mer läsning