Söndag 20 januari
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Edsbyn lyfte efter paus

/

Edsbyn inledde sömnigt i säsongspremiären mot Sirius.
Men 1–1 i paus blev till en stabil 7–2-seger – efter en betydligt bättre andra halvlek.
– Det fanns delar i den som var rätt intressant. En helt okey match ändå, säger tränaren Thomas Liw.

Annons

Sirius kom med en match i benen – förlust mot Västerås SK med 2–9.

För Edsbyn var det premiär.

– Det var som jag sade innan. Vi ville träna på några bestämda saker, men det fick vi inte till alls egentligen från start, säger Thomas Liw.

Den första halvleken var heller inte mycket att orda om.

Det såg ut som en typisk första försäsongsmatch under de inledande 45 minuterna och det bjöds inte på något vidare spel med tappade bollar och en del felslagna passningar.

– Det var lite rosigt för alla, men det ser väl ut så där i början, säger Mattias Hammarström som är tillbaka i Edsbyntröjan efter den ettåriga utflykten till Sirius.

Han fick krydda det med två mål under den andra halvleken.

– Det sista målet var på hög nivå. Erik (Persson) satte ett utkast som Hammarström tog ner på mittlinjen och sedan avslutade han med att smacka upp den, berömde Thomas Liw.

Och det var också efter paus som Edsbyn lyfte och var det klart bättre laget.

– i andra halvlek gjorde vi många bra saker. Det var några vassa anfall och prestationer. Och sedan släppte vi inte till många chanser bakåt. Målet Sirius gjorde i den första halvleken var enda gången de avslutade i straffområdet under 90 minuter, säger Liw.

Två mini ryck gjorde ställningen till 4–1 för hemmalaget. Sirius fick en chans att komma in i matchen, men målskytten Markus Kumpuojas straff hade Erik Persson i hemmaburen inga problem med att rädda.

Spelarkritik?

Nyförvärven Mattias Hammarström och Oscar Jonsson gjorde två respektive ett mål. Men det var Hans Andersson och Jonas Edling som försökte mest och bäst hela matchen.

Mer läsning