Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Edsbyns glädjebesked: Daniel Liw tillbaka

/
  • Efter fyra veckors frånvaro på grund av en axelskada är nu Daniel Liw tillbaka i spel för Edsbyn.

Daniel Liw har missat träningsmatcherna mot Sandviken och Zorkij – och hela Champions Cup på hemmaplan.
Men nu är axeln bättre och Edsbyns mittfältsstjärna väntas vara tillbaka i Svenska Cupen i helgen.
– Tyvärr har jag god erfarenhet av skador genom åren och har hittat ett bra sätt att ta mig tillbaka, säger Daniel Liw.

Annons

Att ha både Joel Edling och Daniel Liw på en skadelista skulle påverka vilket elitserielag som helst. För mittfältaren Edlings del så väntas det inte bli något mer spel under 2015 – men Daniel Liw ska nu vara så pass läkt i axeln att matchning åter är möjlig.

– Den är på gång igen. Det är väl fyra veckor sedan jag spelade senast, jag missade hela Champions Cup. Skador stör ju, så är det, man tappar lite rytm, säger 36-åringen.

Daniel Liw kan se tillbaka på en relativt skadedrabbad bandykarriär. Det om möjligt enda positiva som har kommit ur det är:

– Jag har ju tyvärr god erfarenhet av skador genom åren, och det har ju gjort att jag har hittat ett bra sätt att ta mig tillbaka. Jag är ganska bekväm med det, säger han.

LÄS ÄVEN: Edsbyikonen aktuell för comeback

I Svenska Fönster Arena i Edsbyn ligger isen tidigt varje år, vilket gör att Edsbylaget både kan träna och spela träningsmatcher på hemmaplan. Daniel Liw ser nu fram emot att få åka bort med gänget.

– Det brukar ju vara rätt sent som vi kommer iväg tillsammans, så det ska bli kul med en liten tripp och få åka buss tillsammans igen, säger han.

Edsbyn är garanterat tre matcher, som spelas 2x30, i gruppspelet i Svenska Cupen i Lidköping. På fredagen inleder man med ett hälsingederby mot Broberg.

– Det ska bli kul att spela tävlingsmatcher och bygga vidare på det vi vill göra, säger Daniel Liw.

LÄS ÄVEN: Ledde stort – då tog Edsbyn en time out

Förra säsongen gick Edsbyn till final i Svenska Cupen, men föll där med 2–8 mot Hammarby.

– Vi vill spela slutspel nu också, det är det vi går för. Vi kan slå alla de här lagen, säger Edsbyns tränare Thomas Liw.

Hur viktigt är det för er att Daniel Liw är tillbaka?

– Han är jättecentral i vårt spel och väldigt viktig för oss. Nu när Joel (Edling) är borta på obestämd tid så är det klart att det känns skönt att Daniel kan spela, säger Thomas Liw.

Mer läsning