Onsdag 20 februari
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En galen satsning som nästan höll för Villa

/
  • Daniel Andersson gratulerar David Karlsson. Men trots duons fem mål tillsammans och vändning från 0–4 till 6–5 blev det till slut 6–6 mot SAIK för Villa.

Villa-Lidköping är fortfarande tvåa i tabellen. Men den våldsamma satsningen i andra halvlek borde ha räckt hela vägen mot Sandviken.
I stället blev vändningen till oavgjort och 6–6.

Annons

Villa har haft det bekymmersamt på hemmaplan och med förlusten mot Vetlanda i senaste hemmamatchen i färskt minne var det många i storpubliken, 3 229, som gnuggade sig i ögonen.

TV: Se höjdpunkterna och alla målen från matchen.

SAIK rusade ifrån till 4–0 på 20 minuter och det var rena hönsgården i Villaförsvaret.

Det dröjde till början av andra halvlek innan Lidköpings stoltheter vaknade till och klasspelarna började göra sitt.

– Dom gick all in och körde med fyra man framåt. Vi hamnade längre och längre ned i banan och klarade inte av att hålla i bollen, sa Sandvikens Patrik Nilsson efteråt.

För även om Villa-Lidköping kom ikapp till 4–4 och svarade med såväl 5–5 som ledning 6–5 i slutminuterna blev det förre skyttekungen Nilsson som förstörde festen.

– Det var skönt att sätta dit kvitteringen på tilläggstid, så klart. Men vi var så bra i första halvlek att vi skulle ha fixat det här. Men Villa gör det bra som malde på och nötte ned oss, summerade Nilsson.

Ja, det hjälpte inte hela vägen att David Karlsson fick fart på målskyttet rejält och gjorde tre mål. Daniel Andersson gjorde två.

Nu måste Villa samla ihop sig och spela bra bandy över 90 minuter plus tilläggstid framöver för att befästa topplats i elitserien.

LÄS ÄVEN: Så gick det i alla kvällens matcher