Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Enberg klar för Borlänge

/

Marcus Enberg lämnar Broberg för spel i allsvenskan.
Borlänge blir ny klubbadress för 20-åringen.
– Min och Brobergs överenskommelse är att jag ska komma tillbaka, säger han.

Annons

Marcus Enberg fick ett kontraktsförslag från Broberg. Det valde han att tacka nej till, för att i stället skriva på ett ettårskontrakt med allsvenska Borlänge.

– Jag är inte missnöjd på något sätt, jag har trivts som fisken i vattnet i Söderhamn och det kommer att kännas vemodigt att lämna Broberg, lagkamraterna och stan, säger Marcus Enberg och fortsätter.

– Man får väl dra jätteklyschan, det blir en nytändning och jag vill testa vingarna lite. Jag är 20 bast och har precis gått ut skolan. Det känns som ett bra läge att testa något nytt, innan man slår sig till ro.

I Borlänge lär han dessutom få en betydligt mer framträdande roll än vad han har haft i Broberg. Någonting som inte var den avgörande faktorn i beslutet, men som ändå har spelat in.

– Jag har aldrig spelat i allsvenskan, jag hoppade direkt från juniorbandyn till elitserien. Det ska bli kul att mäta sig med spelare som kanske ligger mer på den egna nivån, jag har ändå en bit kvar innan jag är en färdig elitseriespelare.

Flyttlasset till Dalarna går efter sommaren och Marcus Enberg lämnar dörren för en återkomst till Broberg vidöppen.

– Jag och Broberg kommer säkert att höras av när det här året har gått, så får vi se hur läget är då. Min och Brobergs överenskommelse är att jag ska komma tillbaka. Sen om det dröjer ett år eller två år, det återstår att se.

Mer läsning