Fredag 14 december
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Esplund inför toppmötet på Sävstaås: "Vi och Bollnäs bjuder på bästa grundspelet"

/

Johan Esplund och Bollnäs – då brukar det kunna hetta till.
Men inför kvällens möte på Sävstaås hyllar Villa-stjärnan hemmalaget.
– Bollnäs har sett bäst ut den sista perioden, säger anfallaren, som fyller 33 år i dag.

Annons

LÄS MER: Westh: "Det blir en fantastisk toppfight"

Johan Esplund och Bollnäs har de senaste två säsongerna blivit synonymt med heta känslor.

Som i kvartsfinalserien mellan Västerås SK och Bollnäs i fjol, där Johan Esplund och Oskar Olsson hade flera duster.

Som i november när Villa och Bollnäs möttes i Lidköping och Johan Esplund sågade bortalagets taktik efter matchen.

– Det är alltid kul att det hettar till och att det blir känslor inblandat, det är så det ska vara. Man har alltid sagt vad man tycker om hur andra lag spelar, säger han.

Men om Johan Esplund har varit kritisk mot Bollnäs tidigare hyllar han nu i stället laget, som har elva raka matcher utan förlust, inför fredagens toppmöte på Sävstaås.

– Det känns som att Bollnäs faktiskt har ändrat sitt spel oerhört mycket efter det där uttalandet. De har satt upp Hellmyrs (Per) på mittfältet och har rätt spelare på rätt ställen, som får boll på rätt ställen. Det är Bollnäs som sett bäst ut den sista perioden tycker jag, säger han.

Sedan Villa Lidköping skrällartat föll hemma mot Vetlanda i början av månaden har laget spelat fyra raka matcher utan förlust, trots tufft motstånd. I onsdags vann laget övertygande i västderbyt hemma mot Vänersborg.

– Vi äger i stort sett matchen från första till sista minuten och då har vi en eller två växlar till att lägga i som det känns. Det är en bra känsla vi har med oss upp. Vi gjorde en bra match i Edsbyn och det är ungefär samma resa som i dag, så det är också en skön känsla att ha med sig och att vi är bra på bortaplan, säger Johan Esplund.

Skillnaden mot senaste bortamatchen mot Edsbyn är att Villa nu "tvingas ut" i kylan. Väderrapporterna säger 13-14 grader, men det är en temperatur som inte påverkar Johan Esplund nämnvärt.

– 13-14 grader kan man handskas med. Jag är bra med klubba och boll på så sätt, så det gör inte så mycket att bollen hoppar, säger han.

– Jag tycker oftast att isar blir bättre när det är kallt. Det kanske blir uppkört fort, men isen blir hård och isen på Sävstaås brukar vara fantastiskt bra. Jag har bara bra minnen om is och publik på Sävstaås och det blir alltid roliga matcher mot Bollnäs.

Fredagens match, som tv-sänds på Bandypuls , är en uppgörelse mellan tvåan och trean i tabellen. Bollnäs har tre poäng upp till Villa. Villa har i sin tur två poäng upp till Västerås SK som möter Kalix hemma i kväll.

Mötet på Sävstaås är därför högintressant inför elitserieavslutningen. Om Villa slår Bollnäs rycker laget ifrån som tvåa samtidigt som Bollnäs tappar i striden om att sluta topp fyra. Hemmaseger – då tätnar det uppåt i tabellen.

LÄS MER: Bandypuls guide inför kvällens matcher

– Det här är matcherna som man ser framemot. Man brukar oftast göra sina bättre matcher när det börjar bli viktigt och tufft. Man tar för sig mer, säger Johan Esplund, som tror att små detaljer kan avgöra toppmötet.

– Det är vi och Bollnäs som bjuder på det bästa grundspelet i serien – håller i, värderar och går när det blir läge. Det blir nog en match där de som är smartast och jobbar hårdast vinner. En hörna eller individuell prestation kan avgöra en sån här match. Det är många bra spelare på isen.

 

Du har väl inte glömt att ladda ner Bandypuls app? Gör det här!

Mer läsning