Onsdag 20 februari
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Flera "doldisar" i elvan när Bandypuls utser Veckans lag: "Ett stort framtidsnamn"

Bandypuls utser Veckans lag för sjätte gången den här säsongen.
Uttagningen, som är gjord av Christoffer Million, baseras på vecka 48.
Siffran inom parentes anger hur många gånger spelaren tagits ut till Veckans lag.

Annons

MÅLVAKT

David Erkenborn, Gripen Trollhättan (1)

Gripen Trollhättan tog säsongens första poäng hemma mot Bollnäs. Det kan laget tacka David Erkenborn för. Även om Gripen tappade 5–2 till 5–5 i andra halvlek var det 28-årige målvakten som fixade en pinne när Bollnäs tryckte på i andra halvlek. Utöver två straffräddningar stoppade David Erkenborn både skott och frilägen. Given i Veckans lag.

Läs mer: Veckans lag – första uttagningen

 

FÖRSVAR

Christoffer Norin, Kalix (1)

Spelar visserligen på mittfältet i Kalix, men är också van att husera som ytterhalv. I tuff konkurrens på mitten får 24-åringen i stället chansen till höger här. Har växt in i säsongen mer och mer och är en nyckelspelare som behöver leverera om Kalix ska undvika kval. Tung i offensiven när laget överraskade mot Edsbyn. Tre mål och två assist förra veckan.

Patrik Sjöström, Västerås SK (1)

VSK:s skottvillige högerback gjorde comeback mot Edsbyn efter revbensskada och några veckor på läktaren. Då gjorde han, sin vana trogen, avtryck med en frislagskanon rakt upp i nättaket bakom en chanslös Henrik Karlström. Viktig backpjäs, med ett av elitseriens bästa skott, i ett VSK som bara släppte in fyra mål mot Bollnäs och Edsbyn förra veckan.

Läs mer: Veckans lag – andra uttagningen

Olov Englund, Kalix (2)

Magnifik i Kalix seger mot Edsbyn. Mot Tillberga var försvaret inte lika tätt, men det gjorde inte så mycket när försvarschefen Olov Englund klev fram och levererade ett mål och två assist. Är Kalix viktigaste spelare och att han är petad från helgens landskamper i Finland är rätt betydelselöst. Större internationella uppgifter lär vänta efter nyår.

Richard Wallin Kamperin, Vänersborg (2)

Högerbacken, som får hålla sig till vänster i Veckans elva, fortsätter övertyga i Vänersborgs försvar. Gör sällan, eller aldrig, en dålig match och felprocenten är alltid låg. Var sista utespelare i Vänersborg att förlänga avtalet (ett år) i våras och redan nu bör väl klubben fundera på att lägga fram ett nytt kontraktsförslag.

Oscar Gröhn, Västerås SK (1)

Hade en stark säsong i fjol, men har inte varit på samma nivå hittills i elitserien. Nu har VSK tuggat i gång på allvar och ytterhalven Oscar Gröhn tycks ha gjort detsamma. De karaktäristiska uppåkningarna längs vänsterkanten blir alltmer frekventa och när VSK tog sjätte raka segern i söndagens match mot Edsbyn gjorde 25-åringen två av målen.

Läs mer: Veckans lag – tredje uttagningen

 

MITTFÄLT

Pontus Vilén, Vetlanda (1)

Vanligtvis är det Johan Löfstedt som förser Joakim Andersson med framspelningar. Men när Vetlanda fick slita för sjätte raka segern i Sapa Arena (mot Gripen Trollhättan) var det 19-årige Pontus Vilén som två gånger om (1–0 och 5–4) levererade till lagets målkung. Ordnade dessutom en hörnassist när Philip Lennartsson satte 4–3 på hörna. Bland många talanger i Vetlanda tillhör kraftfulle Pontus Vilén en av de största.

Jesper Jonsson, Hammarby (1)

Johan Willes är Bajens stora stjärnnamn på mittfältet, men Jesper Jonsson fortsätter att göra starka avtryck under säsongens första tredjedel. En av Hammarbys bästa spelare (1+1) i tunga bortasegern mot Villa och mittfältaren, som kan spela både centralt och offensivt, har imponerat på många så här långt.

Läs mer: Veckans lag – fjärde uttagningen

 

ANFALL

Axel Ekholm, Kungälv (1)

Ett stort framtidsnamn i Kungälv som öppnat säsongen starkt. 20-åringen, som spelar till höger i offensiven, har sin främsta egenskap i skridskoåkningen men är också bra med klubban. Stod för ett mål och två målgivande passningar i viktiga hemmasegern mot Vetlanda, varav en assist var till 4–3-målet i 91:a minuten.

Joakim Hedqvist, Vänersborg (1)

Anfallaren återvände till Hällåsen och såg till att sänka moderklubben med fyra mål när Vänersborg krossade Broberg. Stod dessutom för två viktiga mål i bortamatchen mot Sirius som var en besvärligare resa än siffrorna visar. Jocke Hedqvist, som fyllde 38 härom veckan, smyger med i skytteligatoppen och med bandyvärldens hårdaste bollträff har han goda förutsättningar att stanna där.

Erik Pettersson, Sandviken (1)

Två segrar på två bortamatcher var precis det resultat som SAIK behövde förra veckan för att komma på banan igen. Bakom framgången stod inte minst 20-årige superanfallaren Erik Pettersson som toppar skytteligan i elitserien före "världens bästa anfallare" Christoffer Edlund. Erik Pettersson gjorde 3+1 mot Sirius och fyllde på med ytterligare två mål mot Kungälv. Hans utveckling ser ut att fortsätta nästan rakt vertikalt uppåt.

Läs mer: Veckans lag – femte uttagningen

 

VECKANS TRÄNARE

Magnus Brodén, Hammarby (1)

Skadorna slår mot Bajen var och varannan vecka, men laget skakar av sig motgångarna och går vidare – varje gång. Magnus Brodéns passionerade ledarskap har garanterat en del i det. Två matcher och två segrar för Hammarby förra veckan, varav en jätteskalp borta mot Villa Lidköping. Stockholms bandystolthet visar att man är att räkna med ännu en säsong, om någon någonsin trott något annat.