Onsdag 20 februari
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Förbundet om Olssons utsikter att träna ett klubblag: "Vill inte spekulera i det"

Förbundskapten Svenne Olsson kan även tvingas ta en tränarroll i Broberg i vinter. Men skulle det godkännas av förbundet? – Det är ingenting jag vill spekulera i nu, säger Per-Anders "Nöne" Gustafsson, ordförande i landslagskommittén.

Annons

LÄS MER: Nytt "nej, tack" - då kan förbundskaptenen bli Brobergs tränare

En förbundskapten som tränare för ett klubblag – går det? Det är en fråga som Svenne Olsson och Svenska bandyförbundet kan komma att stå inför inom kort. Broberg har en tränarkandidat kvar och hoppas nå en lösning under nästa vecka. Men om det skulle spricka är förbundskapten Svenne Olsson, som är sportchef i klubben, i högsta grad aktuell som tränare.

Från Svenska bandyförbundet vill man inte röra vid ärendet förrän bilden klarnat.

– Det finns ingen anledning att ta ställning i den frågan just nu. Vilka lösningar som görs ska göras utifrån förutsättningarna som presenteras och där är vi inte än. Då behöver vi inte spekulera i det, säger Per-Anders "Nöne" Gustafsson.

Svenne Olsson, i mitten, under VM i Uljanovsk i vintras. Sverige tog brons efter att ha slagits ut av Finland i semifinal.

LÄS MER: Olsson: "Kandidaterna blir färre och färre"

Kontraktet som Svenne Olsson har med Svenska bandyförbundet säger att han inte kan ta andra uppdrag inom bandyn utan förbundets medgivande. Hans roll som sportchef i Broberg godkändes när avtalet skrevs för ett år sedan.

– Det har accepterats och den delen är helt klar. Vi har inte haft någon anledning att rucka på det om jag säger så, säger Per-Anders "Nöne" Gustafsson.

LÄS MER: Klart: Svenne Olsson blir ny förbundskapten