Söndag 20 januari
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Hade vi varit överens hade jag skrivit på"

/
  • David Pizzoni Elfving och Stefan Erixon efter segern mot Villa i bronsmatchen på Tele2 Arena.

Hammarbyprofilen David Pizzoni Elfving står utan kontrakt inför nästa säsong.
På fredagen träffade han klubben, men parterna är en bit ifrån varandra.
– Hade vi varit överens hade jag skrivit på, säger anfallaren.

Annons

Adam Gilljam, Robin Sundin, Ulf och Per Einarsson och Patrik Hedberg. Flera viktiga kuggar i Hammarby har under våren gjort klart med en fortsättning i klubben.

Dessutom har tunga namn som Misja Pasjkin (Volga) och Johan Östblom (Neftyanik) värvats in.

Men för en annan stor Hammarbyprofil, David Pizzoni Elfving, är bandyframtiden ännu oklar. Våren 2013 skrev han på ett treårskontrakt med klubben, men på grund av lönesänkningarna i vintras gäller inte längre avtalet.

På fredagen träffade han sportchefen Stefan Erixon och Hammarby Bandys vd Niclas Swanér. Men än så länge är parterna inte överens om en fortsättning.

– Jag för en dialog med Hammarby och så får vi se vart det leder.

Känner du att ni närmar er en lösning?

– Det är svårt för mig att svara på. Jag vill väl kanske inte vara så offentlig med hur jag tycker och tänker egentligen. Jag har en dialog med Hammarby och vill hålla den diskret, säger David Pizzoni Elfving och tillägger:

– Men hade vi varit överens hade jag skrivit på, så är det ju.

Är du hett villebråd för andra klubbar?

– Jag har inte hört så mycket än så länge, men själv skulle jag väl betrakta mig som att jag kanske kan vara det. Men jag tror inte att det är så många egentligen som vet om hur situationen (om kontrakt) ser ut för mig.

När vill du ha klarhet i din bandyframtid?

– Det är klart man vill ha klarhet så fort som möjligt. Man får se lite grann var det tar vägen innan man kan ta ett beslut.

David Pizzoni Elfving fick i princip hela den gångna säsongen spolierad på grund av en allvarlig axelskada i hemmapremiären mot Edsbyn.

Skadan åtgärdades genom en operation som såg ut att hålla honom borta för resten av säsongen, men under kvartsfinalserien mot Vänersborg var anfallaren tillbaka på isen – med en stålplatta kvar i axeln.

– Jag tog ut plattan för ett par veckor sedan ungefär och det känns bra. Jag är lite stel fortfarande, men kan använda axeln och har till och med surfat lite de senaste veckorna, säger han.

– Jag hade inte förväntat mig några framtida problem, men att det är så här bra redan nu... Det tyder på att man gjorde något rätt med rehaben under vintern.

Mer läsning