Onsdag 20 februari
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hägglund: Bollnäs sista chans?

/

Christian Mickelsson lämnar Vetlanda BK.
Men var kommer den 30-årige anfallaren spela?

Annons

När Christian Mickelsson lämnade Neftyanik för Vetlanda skrev han på för två år, och har i intervjuer efter den här säsongen sagt att han varit inställd på en fortsättning i Småland.

Men på lördagen kom beskedet via klubbens hemsida att han i samförstånd fått tillåtelse att bryta sitt kontrakt på grund av familjeskäl.

Det öppnar så klart upp för spekulationer om var han kommer spela kommande säsong. För det är (kanske) den siste riktigt tunga spelaren som plötsligt är fri på marknaden.

För man ska komma ihåg, att även om han hade en mindre lyckad och skadedrabbad första säsong i Vetlanda, så vann han exempelvis VM-guld i Almaty, Kazakstan, 2012.

Så en frisk Christian Mickelsson skulle förstärka vilket lag som helst (kanske inte Sandviken då) men alla andra i elitserien.

Frågan är bara vilket lag? De flesta klubbar känns rätt färdiga i sina byggen.

Men det finns ett. Jag räknar kallt med att Robert Lindgren, klubbchef i Bollnäs Bandy, plockar upp telefonen och börjar bearbeta Christian Mickelsson. Det skulle inte förvåna om han redan hade koll på det här, men oavsett så skulle en underskrift innebära att Bollnäs landar sin bäste anfallare på, låt oss säga, åtminstone tio års tid.

En signatur som sannolikt skulle sudda snacket om lagets oförmåga att leverera offensivt. Med Mickelsson i laget, uppbackad av några utav världens bästa spelare, är det nästan garanti på minst 30 mål under en säsong.

Att det finns ekonomiska muskler att värva för såg vi förra säsongen då Bollnäs knöt upp Daniel Berlin och Per Hellmyrs.

Och skulle inte sponsorer gå in så finns det så klart utrymme ändå med tanke på att man (i vissa fall rätt oväntat) sparkat några spelare.

Men allt kan ju också landa i att Christian Mickelsson vrider sitt fokus mer mot familjen och företaget och lägger sin bas i Uppsala.

Sporten försökte under lördagen, utan resultat, att nå både Christian Mickelsson och Robban Lindgren – men om det betyder grillkväll eller locket på återstår att se...