Söndag 20 januari
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hägglund: Det blev bara en trist förfest

En hörna som klingade i ribban – så nära var Edsbyn att ta kvartsfinalserien mot Villa Lidköping till en fjärde match.

Annons

I stället avslutades säsongen med en minst sagt usel straffläggning där hemmaspelarna darrade under pressen.

Men det var inte där och då som Edsbyn gjorde sitt uttåg ur SM-slutspelet.

Den saken ordnade laget de två första matcherna där man inte var i närheten av det spel som gav en tredjeplats i den bästa elitserien i modern tid.

Och det är ju också så att hur du landar i serien inte betyder någonting om du inte följer upp det när allvaret drar i gång.

För andra säsongen i rad får Edsbyn ta tidig semester och gemensam nämnare får båda är att laget misslyckades helt med att pricka in formen i rätt tid.

Där får man ge Villa en eloge som efter en problemfylld inledning på elitserien fått ihop allting precis i tid till slutspelet. Man har offensiv kraft som mäter sig med övriga topplag, och dessutom så har man i de tre kvartsfinalerna visat upp ett tämligen ramstarkt försvar, där Martin Andreasson varit nära inpå felfri.

Det går att grubbla länge över orsaker till varför Edsbyn misslyckas igen i ett slutspel. Jag tror att sjukdomarna som drabbade laget i samband med landslagsuppehållet är en stor bov i det hela.

Visst, fler lag fick kämpa med krämpor efter rysskamperna, men för Edsbyn verkade det ha kommit väldigt olägligt. Från att ha varit ett väloljat maskineri, med höga outsiderodds på att till och med utmana om en SM-final, så gick laget ner sig och kom aldrig upp i nivå inför matcherna mot Villa.

Jag vill inte säga att Edsbyn gör ett fiasko, men en sluttabell ljuger ju aldrig – och att åka ur mot sexan i tre raka matcher är långt ifrån godkänt.

Lagets veteran Hans Andersson var inne på samma sak efter torsdagens match i Svenska Fönster Arena:

"Vi har ett för bra lag för att åka ur i en kvartsfinal, vi hade betydligt högre målsättning än en kvartsfinal".

Det må vara sant att Edsbyn kanske är bättre än vad resultatraden mot Villa visar.

Men tyvärr så får man ingen andra chans i ett SM-slutspel. För Edsbyns del blev det bara en trist förfest den här gången.

Mer läsning