Onsdag 20 februari
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Halldrömmar bakom kontraktsförlängning

/
  • Påskrivet och klart. De gamla kompisarna från Örebro, Jesper Öhrlund och Adam Wijk förlänger med Broberg.

Den tidigare Örebroduon Jesper Öhrlund och Adam Wijk förlänger sina kontrakt ytterligare två säsonger med Broberg.
– Jag har kommit in och trivs jättebra här, säger nyförvärvet inför säsongen, Adam Wijk.

Annons

De känner varandra väl sedan tiden i Örebro. Medan Jesper Öhrlund gör sin fjärde säsong, kom Adam Wijk till Söderhamn och Broberg inför säsongen. Ocn det har blivit en debutsäsong med mersmak för den 26-årige vänsterhalven.

– Han har gjort ett fantastiskt jobb att komma från Allsvenskan och gå rakt in och göra en sådan insats, men jag är inte förvånad, berömmer den gamle kompisen Jesper Öhrlund, som precis som Wijk på torsdagen förlängde sitt kontrakt med Broberg i två säsonger.

– Jag trivs bara bra här, och nu känns det som att det är lite på gång med hall också. Det har ju varit en dröm sedan jag kom hit, säger Öhrlund.

Adam Wijk håller med:

– Förhoppningen är väl att kunna få spela inomhus näst-nästa säsong.

Wijk som tidigare endast spelat allsvenskt har snabbt anpassat sig, både till sin nya hemstad och en högre nivå rent sportsligt.

– Det ställs hårdare krav i Elitserien, tempot är högre och det mesta är tuffare, men jag tycker att jag kommit in bra och hittat min roll i spelet. Jag får godkänt såhär långt, säger han.

Var det skönt att ha Jesper här när du kom?

– Det har ju varit en trygghet från början att han fanns här. Det var bra att få veta lite vad som väntade innan man kom, det förenklade mycket, berättar Adam Wijk.

För Jesper Öhrlund blir nästa säsong den femte i Brobergströjan, och han tillstår att Söderhamn nu upplevs mer och mer som hemma.

– Det är så det känns nu. Det har funkat väldigt bra för mig sedan jag kom till Söderhamn både med jobb och att jag har utvecklats i min bandy. Samtidigt är sammanhållningen i laget bra, så det fanns ingen tvekan att förlänga för min del, säger han.